Από την πάνα στο γιογιό: Μαμάδες αποκαλύπτουν τα μυστικά τους!

Το πέρασμα από την πάνα στο γιογιό δεν είναι εύκολο για κανένα παιδί και φυσικά για κανένα γονιό! Στο εμπόριο και στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες άρθρα και οδηγίες για το συγκεκριμένο θέμα, τι καλύτερο όμως από τις συμβουλές μαμάδων που η εμπειρία και η καθημερινότητά τους τις έχουν μετατρέψει σε «ειδικούς»;

Από την πάνα στο γιογιό: Μαμάδες αποκαλύπτουν τα μυστικά τους!

Τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα, τα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς να το καταλάβουμε και έρχεται η στιγμή που το μικρό μας περπατάει πια μόνο του και σχηματίζει δειλά δειλά τις πρώτες του προτάσεις. Σε αυτήν την ηλικία περίπου, ξεκινάνε και οι πρώτες προσπάθειες να του μάθουμε να χρησιμοποιεί το γιογιό και να πει αντίο στην πάνα μία για πάντα!

Η Nancy Einhart είναι μαμά κι συντάκτρια στο popsugar.com. Καθημερινά συνομιλεί και ανταλλάσσει απόψεις με δεκάδες μαμάδες και για το συγκεκριμένο θέμα, οι αναγνώστριές της, της έδωσαν τις δικές τους μαμαδίστικες συμβουλές!

«Κάντε υπομονή!»
Είναι ο νούμερο ένα κανόνας! Το παιδί μας δε θα μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιό του από τη μία μέρα στην άλλη, δεν πρέπει όμως να σταματάμε να το ενθαρρύνουμε και να το παρακινούμε! Που θα πάει, θα τα καταφέρουμε!

«Απολαύστε την κάθε στιγμή!»
Οι μαμάδες που έχουν... πολυετή εμπειρία, συμβουλεύουν τις νεότερες να απολαμβάνουν την κάθε ώρα, το κάθε λεπτό και το κάθε δευτερόλεπτο. Τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα και είναι πραγματικά κρίμα να αφήσετε τους γρήγορους ρυθμούς και τα άγχη της καθημερινότητας να σας στερήσουν την χαρά και τη μοναδικότητα που κρύβει η κάθε στιγμή. Ακόμα λοιπόν και αν χρειαστεί να περάσουμε ώρες ολόκληρες με το μωρό μας πάνω από το γιογιό, ας το απολαύσουμε και ας βρούμε τον τρόπο ακόμα και εκείνες οι στιγμές να γίνουν διασκεδαστικές!

«Βγάλτε τα παντελόνια»
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές και δεν υπάρχει ο κίνδυνος κρυολογήματος, η κίνηση αυτή θα μας λύσει τα χέρια! Αν μόλις έχετε πετάξει τις πάνες, αποφύγετε να βάζετε παντελόνι στο μικρό σας όσο είστε στο σπίτι. Έτσι θα περιορίσετε τα αναπόφευκτα ατυχήματα και αν το παιδί σας θέλει να χρησιμοποιήσει το γιογιό του θα μπορέσει αν το κάνει εύκολα και γρήγορα!

«Επιβραβεύστε το!»
Μπορεί η διαδικασία αυτή να είναι δύσκολη για εμάς, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είναι δύσκολη και για το παιδί μας. Πρέπει εμείς από την πλευρά μας να το ενθαρρύνουμε όσο μπορούμε, ώστε και εκείνο να μην το βάλει κάτω και να προσπαθεί συνεχώς μέχρι να τα καταφέρει. Μετά από κάθε προσπάθεια λοιπόν, επιβραβεύστε το μικρό σας και κάντε το να νιώσει ότι η προσπάθειά του είναι σημαντική!

«Πετάξτε τις πάνες»
Πάρτε το απόφαση και κάντε το! Μόνο έτσι, οι κόποι τόσων μηνών δε θα πάνε χαμένοι και οι προσπάθειές σας θα έχουβ αποτέλεσμα!

«Τα... ατυχήματα είναι πάντα στο πρόγραμμα!»
Σε αυτή τη φάση, δυστυχώς τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα! Μην απογοητευτείτε και φυσικά μη θυμώσετε! Είναι και αυτά στο πρόγραμμα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και καλή διάθεση! Όσο περνάει ο καιρός θα μειώνονται μέχρι που κάποια στιγμή θα σταματήσουν να συμβαίνουν!

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, υπομονή, υπομονή και πάλι υπομονή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved