Αντίο κούνια!

Ήρθε λοιπόν η στιγμή που το παιδί σας θα εγκαταλείψει την κούνια του για ένα μεγάλο κρεβάτι. Πιθανότατα θα αναρωτιέστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τη μεταφορά και για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Ουσιαστικά δεν υπάρχει η κατάλληλη ηλικία για να συμβεί αυτό, αλλά τα περισσότερα παιδιά μεταφέρονται από την κούνια στο κρεβάτι τους στο διάστημα από 1,5 μέχρι 3,5.

Αντίο κούνια!

Θα το καταλάβετε κυρίως εάν έχει αρχίσει να σκαρφαλώνει για να κατέβει από την κούνια του. Κυρίως επειδή δεν είναι και το πιο ασφαλές πια γι' αυτό γιατί θα μπορεί να χτυπήσει. Αν αισθάνεστε ότι δεν είναι έτοιμο τότε δείτε εάν ανεβαίνουν τα κάγκελα της κούνιας του.

Όταν αποφασίζετε να κάνετε το μεγάλο βήμα, τότε το βασικό είναι να ακούσετε τι έχουν να σας πουν. Δείτε δηλαδή κυρίως αν του αρέσει η αλλαγή, αν τη φοβάται, έτσι ώστε να μην έρχεται το βράδυ στο κρεβάτι σας. Μην παραδοθείτε όμως από την πρώτη μέρα, προσπαθήστε δυο τρεις φορές και δείτε αν θα μαλακώσει η αντίδραση του. Αν αυτό δεν γίνει τότε μάλλον δεν είναι έτοιμο ακόμη και ταλαιπωρείται.

Για να μην του φανεί μεγάλη η αλλαγή μπορείτε να βάλετε το κρεβάτι στο ίδιο σημείο που ήταν η κούνια.

Τα σεντόνια αν χωράνε να είναι ίδια με αυτά που είχε πριν. Επίσης υπάρχουν ειδικά μικρά κάγκελα για τα πλαϊνά του κρεβατιού τα οποία θα του δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας αν φοβάται μην πέσει και θα του θυμίζουν την κούνια του. Τα σεντόνια του επίσης θα μπορούν να έχουν πάνω τον αγαπημένο του χαρακτήρα καρτούν και θα τα κάνει να ενθουσιαστούν για το νέο τους κρεβάτι.

Να θυμάστε πάντα ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό και οι αντιδράσεις του θα είναι διαφορετικές, άλλα μπορεί να θέλουν την κούνια και άλλα το κρεβάτι τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved