Έξυπνες ιδέες για να πιει το παιδί σας ευχάριστα το γάλα!

Κάποια στιγμή όλοι οι γονείς περνούν τη φάση «Μαμά δεν θέλω να πιω γάλα» και δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν. Το βλασταράκι τους που μέχρι πρότινος έπινε το γάλα με λαχτάρα τώρα δε το θέλει γιατί απλά δεν του αρέσει.

Έξυπνες ιδέες για να πιει το παιδί σας ευχάριστα το γάλα!

Συνήθως είναι απλά μια φάση που περνάνε όλα τα παιδιά καθώς βαριούνται το γάλα. Ναι! Στην πραγματικότητα το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν τους αρέσει, απλά ότι το έχουν βαρεθεί. Πίνουν το ίδιο γάλα, με την ίδια γεύση, πρωί και βράδυ! Ρουτίνα που τα κάνει να μην το θέλουν στο διατροφικό τους πρόγραμμα.

Όπως και με το φαγητό τους, που δεν είναι το ίδιο κάθε μέρα, θέλουν να συμβαίνει το ίδιο και με το γάλα τους. Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς δεν πρέπει να το πιέσουν να πιει το γάλα γιατί θα καταφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να εφοδιαστούν με πολύ υπομονή. Εμείς παρακάτω σας προτείνουμε μερικές ιδέες που θα κάνουν τα παιδιά σας να λατρέψουν το γάλα τους και πάλι.

1. Αγοράστε του μια νέα κούπα
Μια νέα κούπα είναι πάντα η λύση, αλλάξτε τη και ίσως αρχίσει ξανά να πίνει το γάλα του με την πρώτη λαχτάρα

2. Χρησιμοποιήστε έναν ήρωα που αναγνωρίζει και αγαπά για να το δελεάσετε.
Αγοράστε του μια κούπα ή ένα μπιμπερό (αν δεν έχετε κάνει ακόμη τη μετάβαση στο ποτήρι) με τον αγαπημένο του ήρωα. Αυτά πάντα πιάνουν.

3. Βάλτε στο γάλα του ρόφημα κακάο
Πολλά παιδιά βαριούνται τη γεύση του γάλακτος. Ενισχύστε τη γεύση του και δώστε χρώμα, με ένα ρόφημα κακάο. Επίσης αντί να το σερβίρετε ως γάλα πείτε στο βλασταράκι σας ότι είναι milk shake, κανένα παιδί δεν αντιστέκεται σε αυτό.

4. Προσθέστε μπισκότα ή κουλουράκια
Πολλά παιδιά προτιμούν να βουτάνε διάφορα μπισκότα ή κουλούρια μέσα στο γάλα τους. Δοκιμάστε και αυτή την τακτική στο πρωινό τους.

5. Σερβίρετέ το με δημητριακά
Κάποια παιδιά προτιμούν το γάλα τους να έχει δημητριακά μέσα. Δεν υπάρχει λόγος να τους τα στερείτε.

6. Ελαττώστε την ποσότητα
Αντί να γεμίσετε μέχρι πάνω την κούπα, για μια φορά αφήστε τη μισή. Δεν έγινε και κάτι αν πιει λίγο λιγότερο από ό,τι συνήθως. Είναι προτιμότερο να πίνει λίγο από το να μην πίνει καθόλου.

Να θυμάστε πώς καθετί νέο και διαφορετικό τα παιδιά δεν το βαριούνται.

Διαβάστε επίσης:

«Το παιδί μου δεν πίνει γάλα. Τι να κάνω;» Η διατροφολόγος του Mothersblog, συμβουλεύει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved