Η Λαίδη κι ο Αλήτης: Ποιο είναι το δίδαγμα της ταινίας στα παιδιά;

Ένα μικρό κουταβάκι της γνώστης ράτσας των Κόκερ Σπανιέλ μεγαλώνει στο σπίτι του Τζίμη και της Αγάπης σαν σωστή πριγκίπισσα. Η Λαίδη μία γλυκιά σκυλίτσα, ιδιαίτερα συναισθηματική μα και με έντονο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους αλλά και στους .. σκύλους που αγαπά.

Η Λαίδη κι ο Αλήτης: Ποιο είναι το δίδαγμα της ταινίας στα παιδιά;

Η Λαίδη σε μία περιήγησή της γνωρίζει και ερωτεύεται ένα σκυλάκι του δρόμου, τον Αλήτη, έξυπνο, ιππότη, και καρδιοκατακτητή και η περιπέτεια τους αρχίζει όταν η θεία Σάρα, με τις δυο Σιαμέζες γάτες της έρχεται στο σπίτι της Λαίδης και αναστατώνει την ζωή της. Κάτι παραπάνω από 50 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η έξυπνη ταινία του Disney παραμένει φρέσκια και γοητευτική.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμά της;

Η συγκεκριμένη ταινία έχει ένα βαθύ νόημα και διδάσκει στα παιδιά να δέχονται τη διαφορετικότητα είτε αφορά στην κοινωνική τάξη, είτε στην οικονομική ή στη μορφωτική. Η αγάπη που μπορεί να νιώσουν για τον φίλο τους κι αργότερα σύντροφό τους, μπορεί να υπερνικήσει τα πάντα και οι άνθρωποι μπορούν να βρουν την ευτυχία που ψάχνουν.

Ένα άλλο δίδαγμα που μαθαίνει στα παιδιά η συγκεκριμένη ταινία της Disney με πρωταγωνιστές σκυλάκια, είναι να αγαπήσουν από μικρή ηλικία τα ζώα. Η αγάπη αυτή, των παιδιών και των ζώων είναι ανιδιοτελής και μπορεί να προσφέρει πολλά σε ένα παιδί όσο μεγαλώνει. Από το να γίνει πιο κοινωνικό μέχρι και δοτικό προς τους γύρω του.

Οι ταινίες της Disney, που προβάλλονται από τη NovaCinema δεν απευθύνονται μόνο σε μικρά παιδιά αλλά και σε μεγάλους, καθώς τα μηνύματα που περνούν είναι διαχρονικά κι αφορούν σε όλες τις ηλικίες.

Απολαύστε αυτή την ταινία μέσα από τα κινηματογραφικά κανάλια Novacinema που δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής των κλασικών ταινιών της Disney, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους εδώ και πολλές δεκαετίες, με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική συλλογή Disney για να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ταινίες όποτε εσείς το επιθυμείτε, κρατώντας τη μαγεία... για πάντα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved