«Έχω μπερδευτεί-Ποια ξένη γλώσσα είναι καλό να επιλέξω για το παιδί μου»;

Οι ξένες γλώσσες για ένα παιδί είναι πολύτιμες καθώς αποτελούν εφόδιο μεγαλώνοντας για τις σπουδές αλλά και για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

«Έχω μπερδευτεί-Ποια ξένη γλώσσα είναι καλό να επιλέξω για το παιδί μου»;

Όταν φτάσει ο Σεπτέμβρης κι ανοίξουν τα σχολεία, οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται ποια ξένη γλώσσα πρέπει να μάθει το παιδί τους. Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια, τα αγγλικά είναι η γλώσσα η οποία μιλιέται σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Αμερική. Αν τη μάθει νωρίς ένα παιδί και πάρει τις σωστές βάσεις, θα την ξέρει σα μητρική του.

Ως προς τις άλλες γλώσσες τώρα, το καλύτερο θα ήταν να αφήσετε το ίδιο το παιδί να επιλέξει, αφού πρώτα του «παρουσιάσετε» κάποιες γλώσσες, όπως γερμανικά και γαλλικά, μέσα από ήχους, τραγούδια, ταινίες, γραπτά. Μπορεί να θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν ξένες γλώσσες, αλλά ο κόσμος αλλάζει με τέτοια ταχύτητα που μπορεί η γλώσσα που πιστεύετε ότι θα του κάνει καλό, όταν φτάσει σε μεγαλύτερη ηλικία να μην του είναι καθόλου χρήσιμη. Για παράδειγμα τώρα, τα κινεζικά, τα αραβικά, τα ρώσικα είναι από τις γλώσσες που αρκετοί νέοι τις επιλέγουν για να τις μάθουν.

Οπότε προτιμότερο είναι να αφήσετε το παιδί σας να επιλέξει μόνο του ποια γλώσσα θα ακολουθήσει μετά τα αγγλικά. Η επιλογή θα είναι δική του και κάποια στιγμή στο μέλλον θα δικαιωθεί. Εξάλλου ότι σου αρέσει πολύ, το μαθαίνεις και το κάνεις με μεγαλύτερο κέφι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved