Επτά υπέροχα κοριτσίστικα ονόματα εμπνευσμένα από τις Βασίλισσες της Ελλάδας!

Είστε από τις μανούλες που προτιμούν τα όμορφα Ελληνικά ονόματα από αυτά τα νεοφερμένα; Τα διπλά ονόματα ή τα ονόματα που δεν θυμίζουν τίποτε το Ελληνικό; Μήπως ψάχνετε ένα ωραίο όνομα που θα ταιριάζει στη μικρή σας πριγκίπισσα;

Επτά υπέροχα κοριτσίστικα ονόματα εμπνευσμένα από τις Βασίλισσες της Ελλάδας!

Αν ναι, τότε το παρακάτω άρθρο σίγουρα θα σας βοηθήσει αρκετά. Για κάθε μαμά, η κόρη της είναι η μικρή της βασίλισσα-πριγκίπισσα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να δώσετε στην κόρη σας ένα όνομα βασιλικό.

Δείτε παρακάτω επτά από τα πιο όμορφα ονόματα εμπνευσμένα από τις Βασίλισσες της Ελλάδας:

1. Αμαλία
Η Αμαλία υπήρξε Βασίλισσα των Ελλήνων από τις 2 Φεβρουαρίου 1837 έως τις 23 Οκτωβρίου 1862. Ήταν γνωστή ως "Βασίλισσα της Ελλάδος" και όχι "των Ελλήνων", όπως των διαδόχων της.

2. Όλγα
Η Όλγα των Ελλήνων, υπήρξε Βασίλισσα από τις 27 Οκτωβρίου 1867 έως τις 18 Μαρτίου 1913. Η ίδια ίδρυσε αριθμό νοσοκομείων και κέντρα βοήθειας προς τους οικονομικά ασθενέστερους.

3. Σοφία
Η βασίλισσα Σοφία της Ελλάδας ήταν η σύζυγος του βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ της Ελλάδας. Αν και ανέπτυξε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, ενδιαφέρθηκε για το σύστημα υγείας, την παιδεία και την επαγγελματική αποκατάσταση των γυναικών μέσω της ενίσχυσης της χειροτεχνίας.

4. Ασπασία
Η Ασπασία Μάνου, είχε τελέσει Μοργανατικό γάμο με τον πρίγκιπα Αλέξανδρο. Όσο ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο, δεν έφερε κανέναν τίτλο. Μετά το θάνατό του, έλαβε τον τίτλο της πριγκίπισσας.

5. Ελισάβετ
Η Ελισάβετ είναι ίσως η πιο άγνωστη Ελληνίδα βασίλισσα. Η Ελισάβετ, έμεινε ελάχιστα στην Ελλάδα μαζί με τον σύζυγό της Γεώργιο Β'.

6. Φρειδερίκη
Η Φρειδερίκη της Ελλάδας υπήρξε βασίλισσα και βασιλομήτωρ, από το 1948 έως το 1967, ήταν ιδιαίτερα ενεργή και είχε σημαντική επιρροή στα πολιτικά της Ελλάδας αν και κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από το θεσμικό της ρόλο. Καμία βασίλισσα πριν ή μετά από αυτή, δεν συνδέθηκε τόσο έντονα με όλα τα αντιδημοκρατικά στοιχεία.

7. Άννα-Μαρία
Η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, τέως Βασίλισσα των Ελλήνων, είναι σύζυγος του Βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ τέως Βασιλέα των Ελλήνων.

*πηγή ιστορικών στοιχείων wikipedia

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved