Γκρινιάζει το παιδί σας; 5+1 τρόποι για να σταματήσετε τη γκρίνια μία για πάντα!

Ένα παιδί φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή κάθε γονιού. Στην καθημερινότητα έρχονται τα πάνω κάτω και όπως είναι αναμενόμενο υπάρχουν οι καλές, αλλά και οι κακές στιγμές.

Γκρινιάζει το παιδί σας; 5+1 τρόποι για να σταματήσετε τη γκρίνια μία για πάντα!

Τα παιδιά πολλές φορές γκρινιάζουν, άλλα επειδή πεινάνε, άλλα επειδή νυστάζουν, άλλα επειδή είναι κουρασμένα και άλλα επειδή... είναι στο χαρακτήρα τους. Πώς όμως μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτήν την γκρίνια και να κάνουμε το ίδιο το παιδί μας να τη διαχειριστεί;

1. Κάντε το να νιώσει ασφάλεια
Το πριβάλλον που μεγαλώνει ένα παιδί και οι παραστάσεις που έχει παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή του και στην εξέλιξη του χαρακτήρα του. Ένα παιδί μπορεί να αναστατωθεί από μία οποιαδήποτε αλλαγή στην καθημεριότητά του και αυτό να του προκαλέζει γκρίνια. Φροντίστε να έχετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθεί και να το προετοιμάζετε για οποιδήποτε αλλαγή σε αυτό. Έτσι θα νιώθει ασφάλεια και δε θα υπάρχει λόγος αναστάτωσης.

2. Μιλήστε του και εξηγήστε του τη συμπεριφορά του
Καλό είναι να αποφύγετε τις φωνές και τους χαρακητρισμούς. Το να πείτε το παιδί σας «γκρινιάρη», δεν έχει κάποιο νόημα καθώς, δεν θα συνειδητοποιήσει τη συμπεριφορά του και γιατί σας ενοχλεί. Αναφερθείτε λοιπόν στην ίδια την πράξη και όχι στον ιδια.

3. Μην υποτιμάτε τη γκρίνια του και φυσικά μην τη διακωμωδείτε.
Το μικρό σας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να νιώσει ότι η συμπεροφορά του σας διασκεδάζει, αλλά ούτε και ότι είανι φυσιολογική. Πρέπει να αντιληφθεί όι αυτό που κάνει δεν είναι καλό και μόνο του να συνειδητοποιήσει γιατί πρέπει να το σταματήσει.

4. Μην υποκύψετε!
Το να ενδώσετε στα όσα ζητάει προκειμένου να σταματήσει να γκρινιάζει, δεν είναι λύση. Μην ασχολέιστε τόσο πολύ με όλες του τις απαιτήσεις και αφήστε το να βρέι μόνο του τον τρόπο για όλα αυτα που γκρινιάζει.

5. Ακούστε τι σας λέει
Δώστε του χρόνο για να σας μιλήσει, να σας πει τι θέλει. Θα σας πει τι είναι αυτό που του του προκαλεί τι γκρίνια και μαζί θα βρείτε τρόπο να το αντιμετωπίσετε!

6. Γίνετε σωστό πρότυπο
Τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται όλα όσα βλέπουν και ακούνε γύρω τους καθημερινά, για αυτό και εσείς πρέπει να προσέχετε πολύ με τη συμπεριφορά σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved