Πολύτιμες συμβουλές: Τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τα μάτια των παιδιών από τον ήλιο

Ο ήλιος είναι βλαβερός σε κάθε ηλικία. ειδικά για το δέρμα και τα μάτια μας. Γι' αυτό καλό είναι να επιλέγουμε τα κατάλληλα γυαλιά τα οποία παρέχουν δυνατή προστασία.

Πολύτιμες συμβουλές: Τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τα μάτια των παιδιών από τον ήλιο

Το ίδιο βέβαια, ισχύει και για τα μικρά παιδιά. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις πολύτιμες συμβουλές μας, για το τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα μάτια του παιδιού σας.

Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και στα βλέφαρα! Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, είναι πολύ σημαντικό. Αν το παιδί σας περνάει πολλές ώρες έξω χωρίς κάποια αντηλιακή προστασία είναι πιθανό τα βλέφαρά του να πάθουν έγκαυμα ή ακόμη και να πρηστούν.
Προστατέψτε τα μάτια από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV με γυαλιά ηλίου και γυαλιά κολύμβησης τα οποία θα προμηθευτείτε από είδη κολυμβητηρίου. Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα από τους ενήλικους και ειδικά η όρασή τους, γιατί τα μάτια τους ακόμα αναπτύσσονται. Σιγουρέψτε ότι τα παιδιά σας φοράνε γυαλιά ηλίου όταν είναι πολλές ώρες έξω, ειδικά σε μέρη με επιφάνειες όπως η θάλασσα, όπου η αντανάκλαση του ηλίου μπορεί να διπλασιαστεί. Επιπλέον στη θάλασσα μπορεί να φορέσει και γυαλιά κολύμβησης που προστατεύουν τα μάτια από ερεθισμούς στο νερό παρέχοντας και προστασία από τον ήλιο.
Κολύμπι και φακοί επαφής. Στο νερό μπορούν να βρεθούν πολλά βακτήρια τα οποία προσκολλώνται στους φακούς επαφής, όταν το παιδί κάνει βουτιές με αποτέλεσμα να μολυνθεί το μάτι του. Αν το παιδί σας έχει μυωπία και φοράει φακούς επαφής, χρησιμοποιήστε φακούς επαφής ημερήσιας αντικατάστασης όταν κολυμπάει.
Φορέστε τους γυαλιά άθλησης. Το καλοκαίρι συμβαίνουν τα πιο πολλά ατυχήματα στα μάτια, επειδή τα παιδιά απασχολούνται με πιο πολλά αθλήματα και παιχνίδια έξω. Στο μπάσκετ, στο βόλει, αλλά και σε άλλα υπαίθρια παιχνίδια καλό είναι το παιδί να προστατεύεται με γυαλιά άθλησης τα οποία είναι σκουρόχρωμα και προστατεύουν από τον ήλιο και από τους τραυματισμούς αφού είναι ειδικά σχεδιασμένα.

Διαβάστε ακόμη: http://www.mothersblog.gr/o-kosmos-toy-paidioy/item/25888-na-ti-prepei-na-proseksete-prin-agorasete-gyalia-iliou-gia-to-paidi-sas

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved