Προετοιμάστε το παιδί σας για μια μετακόμιση!

Το σπίτι πουλήθηκε και εσείς πρέπει να μεταφερθείτε σε άλλη περιοχή καθώς είστε αναγκασμένοι για μετακόμιση.

Προετοιμάστε το παιδί σας για μια μετακόμιση!

Εσείς μπορεί να είστε ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι πάτε σε ένα νέο σπίτι, μια νέα γειτονιά, δύσκολα όμως θα πιστέψει το ίδιο και το παιδί σας. Σίγουρα θα έχει αγωνία για το γεγονός ότι θα πρέπει να αφήσει τους φίλους που είχε δημιουργήσει στη γειτονιά του, να αφήσει το σχολείο το οποίο είχε συνηθίσει και στο οποίο είχε δημιουργήσει φιλίες.

Αντιμετωπίστε όσο μπορείτε με τον καλύτερο τρόπο τους φόβους του, προγραμματίζοντας κάποια πράγματα πριν αυτή καθεαυτή τη μέρα της μετακόμισης.

Μιλήστε εγκαίρως στο παιδί σας: Είναι καλό να το βάλετε μέσα στην όλη διαδικασία από την πρώτη στιγμή. Μην το αφήσετε να το μάθει τελευταίο, ενημερώστε το και μιλήστε μαζί του ακούγοντας τις απόψεις του.

Κατανοήστε γιατί είναι αγχωτικό για τα παιδιά σας: Στα παιδιά αρέσει η ρουτίνα και οι συνήθειες τους δεν θέλουν να αλλάζουν. Αυτό τους δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος για μια πιθανή μετακόμιση. Εάν δουν ότι ακούτε τα παράπονά τους και τα καταλαβαίνετε τότε θα είναι πιο ήρεμα και ίσως καταλάβουν ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Βοηθήστε το να αντιμετωπίσει την κατάσταση: Σταθείτε στο πλευρό του και βοηθήστε το στο μάζεμα, μιλώντας του για το νέο του δωμάτιο και πως θα το φτιάξετε. Δείξτε τους το νέο σπίτι και τον ιδιωτικό του χώρο για να αρχίζει να ενθουσιάζεται με την ιδέα της μετακόμισης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved