Κατασκήνωση τώρα! Το καλύτερο μέρος για να αυτονομηθεί ένα παιδί!

Η κατασκήνωση είναι το μοναδικό μέρος του κόσμου όπου το παιδί αφήνει πίσω του το «εγώ» και μαθαίνει να συνεργάζεται μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας του και όχι μόνο.

Κατασκήνωση τώρα! Το καλύτερο μέρος για να αυτονομηθεί ένα παιδί!

Στο σπίτι συνήθως το παιδί είναι ο πρίγκιπας ή μικρή πριγκίπισσα που έχει όλη την προσοχή επάνω του. Που έχει όλη την αγάπη με το μέρος του και γενικότερα όλα περιστρέφονται γύρο από εκείνο.

Στην κατασκήνωση κάτι τέτοιο δεν υπάρχει μιας εκεί το μόνο που θα διδαχτούν πέρα από όλα τα άλλα είναι και το πνεύμα της ομαδικότητας. Στην κατασκήνωση το παιδί μπορεί να διδαχθεί ένα σπουδαίο κοινωνικό μάθημα. Ότι όλοι είναι ίσοι, έχουν ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, ποια είναι η κοινωνική τους τάξη και πόσο καλά τα καταφέρνουν μόνοι τους ή όχι.

Οι κατασκηνώσεις όμως που υπάρχουν ανά την Ελλάδα είναι πολλές. Με τους γονείς να προσπαθούν να βρουν ποια είναι αυτή που θα προσφέρει στο παιδί τους αυτό που έχουν συνήθως στο μυαλό τους. Ποιο είναι αυτό; Να περνάει καλά! Να μην στεναχωριέται! Να μάθει να είναι αυτόνομο. Να είναι καθαρή σαν κατασκήνωση. Να έχει νόστιμο και φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και πάνω από όλα να έχει ανθρώπους-εργαζόμενους υπεύθυνους που θα αναλάβουν την ευθύνη του παιδιού τους. Με λίγα λόγια να είναι ασφαλής.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να στείλετε το παιδί σας κατασκήνωση άλλα δεν γνωρίζεται «που», σας έχουμε τη λύση. Μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις είναι η κατασκήνωση ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Η Κατασκήνωση Αναγέννηση λειτουργεί από το 1974 στον ελλαδικό χώρο υπό την διοίκηση της οικογένειας Κωνσταντινέα και αποτελεί μία πρότυπη κατασκηνωτική μονάδα 60.000τ.μ. με άρτια τεχνική υποδομή και σύγχρονες εγκαταστάσεις σε ένα φυσικό πευκόφυτο περιβάλλον. Βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ. πάνω από τον Ευβοϊκό κόλπο συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα με μια ατέρμονη θέα.

Η κατασκήνωση είναι ένα ανεξάντλητο παιχνίδι ανακάλυψης. Το παιδί όχι μόνο συνειδητοποιεί ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο του, αλλά και ανακαλύπτει και θέτει σε εφαρμογή νέες ικανότητες. Με λίγα λόγια θα μάθει να προσαρμόζεται, θα μάθει την αξία της συνεργασίας όπως και το να είναι αυτόνομο με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού, νηπιαγωγούς, ναυαγοσώστες, παιδιάτρους, προσωπικό καθαρισμού, προσωπικό εστιατορίου και chef.

Μην το σκέφτεστε. Η κατασκήνωση είναι ιδανική για τα παιδιά σας ειδικά αν τους καλοκαιρινούς μήνες δουλεύετε και έχετε σκοπό να μένουν στο σπίτι με κάποιο που θα τα προσέχει. Εξάλλου η κατασκήνωση είναι ένας καλός τρόπος να μάθει να είναι αυτόνομο, να ξεκολλήσει από τον καναπέ, να μάθει να είναι ισότιμο, να μάθει να κάνει φίλους!

Πληροφορίες
Γραφεία: Χαλκοκονδύλη 5 • Αθήνα 106 77 • Τηλέφωνα: 210 - 3301467/3301468 • Fax: 210-3301480
22950-62165/62443 /62165 • Fax:22950-62478
http://www.anagennisi-camping.gr • e-mail: info@anagennisi-camping.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved