Περάστε όμορφα με τα παιδιά σας την Πρωτομαγιά!

Ένα παραδοσιακό τραγούδι λέει: «Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή!». Κάπως έτσι ξυπνήστε την πρώτη μέρα του Μάη και βγείτε από το σπίτι για να περάσετε όμορφα και ξέγνοιαστα με τα παιδιά σας.

Περάστε όμορφα με τα παιδιά σας  την Πρωτομαγιά!

Τα περισσότερα παιδιά ενθουσιάζονται με τις εκδρομές, αφού τα εκπλήσσει πάντα το διαφορετικό περιβάλλον. Είναι ωφέλιμο, λοιπόν, για εσάς τους ίδιους, αλλά και για το μικρό σας αγγελούδι, να οργανώσετε μια έξοδο, κοντινή ή μακρινή ώστε να κάνετε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο καθημερινό σας πρόγραμμα, το οποίο ακολουθεί – θέλει, δε θέλει- και το παιδί.

Επιλέξτε λοιπόν έναν όμορφο και κοντινό προορισμό όπου τα παιδιά σας θα μπορούν να τρέξουν, να παίξουν, να κάνουν ποδήλατο, να χαρούν τη φύση. Μια κοντινή εκδρομή στο βουνό, στο δάσος ή σε ένα άλσος με πλούσια βλάστηση και λουλούδια όπου μπορέσετε να μαζέψετε λουλούδια για να φτιάξετε το μαγιάτικο στεφάνι σας.

Πάρτε μαζί σας φαγητό και κάντε ένα όμορφο οικογενειακό πικ νικ. Αν θέλετε, μπορείτε να κανονίσετε με φίλους να πάτε κάπου μαζί, ώστε τα παιδιά να έχουν παρέα.

Εκμεταλλευτείτε αυτή τη βόλτα και μιλήστε μαζί τους για τα φυτά, τα δέντρα, τα λουλούδια και βοηθήστε τα να ανακαλύψουν νέα πράγματα.

Μια βόλτα ή μια εκδρομή την ημέρα της Πρωτομαγιάς, πιστέψτε μας, θα δώσει στο παιδί σας ευχάριστες αναμνήσεις και υλικό μίμησης και συζητήσεων!

Χαρείτε τη μέρα! Καλή Πρωτομαγιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved