Πώς θα φτιάξετε μαγιάτικο στεφάνι, με τα παιδάκια σας!

Η παράδοση θέλει κάθε πρώτη του Μάη να φτιάχνουμε στεφάνι με λουλούδια που κόψαμε με τα χεράκια μας και όχι να το αγοράζουμε από κάποιο ανθοπωλείο. Είναι πολύ πιο όμορφο λοιπόν να πάτε μια εκδρομή με τα παιδιά σας στη φύση, να μαζέψετε λουλούδια και κλαδιά για να φτιάξετε ένα στεφάνι μόνοι σας.

Πώς θα φτιάξετε μαγιάτικο στεφάνι, με τα παιδάκια σας!

Πριν φύγετε από το σπίτι, φροντίστε να πάρετε μαζί σας κάποια εργαλεία που δεν θα μπορέσετε να βρείτε στη φύση. Ένα κουβάρι σπάγκο φυσικού χρώματος ή κλωστή. Ένα μικρό κλαδευτήρι ή ένα ψαλίδι. Ένα ζευγάρι προστατευτικά γάντια (αν τα χέρια σας είναι ευαίσθητα).

Αρχίστε με τα λουλούδια.

--------------------------------------okijnghr5yrthfgyu 1

Κόψτε λουλούδια κάθε λογής και κάθε χρώματος που θα βρείτε. Άγρια, ήμερα, μικρά μεγάλα και διάφορες πρασινάδες... όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Μαζέψτε αρκετά γιατί θα μπουν πολύ πυκνά. Αφού μαζέψετε τα λουλούδια σας, κάντε τα μικρά μπουκέτα και δέστε τα με τον σπάγκο ή την κλωστή πολύ καλά. Θα χρειαστείτε 20-20 μπουκετάκια.

Φτιάξτε τη βάση του στεφανιού

--------------------------------------okijnghr5yrthfgyu 2

Τη βάση του στεφανιού θα την φτιάξετε πλέκοντας 3-4 κλαδιά κισσού ή κάποιου άλλου φυτού που που τα κλαδιά του είναι ευλύγιστα. Ξεκινήστε από ένα και συνεχίστε με τα άλλα, στερεώνοντας τις άκρες πλέκοντας τις ανάμεσα στα κλαδιά. Φτιάξτε μια βάση με διάμετρο 35 εκ και το τελειωμένο στεφάνι 50εκ.

Πώς φτιάχνουμε το μαγιάτικο στεφάνι

Αφού έχετε όλα τα υλικά σας έτοιμα, αρχίστε να δένετε τα μπουκετάκια πάνω στη βάση που φτιάξατε. Το κάθε μπουκέτο θα κρύβει τα κοτσάνια του αλλού, έτσι με αυτό τον τρόπο όλα τα λουλούδια θα είναι προς την ίδια κατεύθυνση.

--------------------------------------okijnghr5yrthfgyu 3

Η διαδικασία είναι εύκολη αλλά λίγο χρονοβόρα. Αν όμως έχετε τη βοήθεια των παιδιών σας σίγουρα θα το φτιάξετε πολύ πιο γρήγορα. Αφού το φτιάξετε, με την επιστροφή σας στο σπίτι, κρεμάστε το έξω από την πόρτα σας.

Καλή Πρωτομαγιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved