Παιδί και νηστεία: Κάνει ένα παιδί να νηστέψει;

Τα παιδιά συνήθως δε νηστεύουν, οπότε δεν υπάρχει το θέμα της ήπιας μετάβασης από τη νηστεία στις διατροφικά επιβαρυμένες ημέρες του Πάσχα.

Παιδί και νηστεία: Κάνει  ένα παιδί να νηστέψει;

Κάποια μεγαλύτερα παιδιά όμως που μπορούν να φάνε τα μαλάκια, ή κάποια μακαρονάδα χωρίς κρέας, όσπρια ακόμη και λαχανικά μπορούν να κάνουν νηστεία χωρίς καν να το καταλάβουν. Γάλα μπορούν να πιουν όλες τις μέρες τις Μεγάλης Εβδομάδας με εξαίρεση τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Εκείνες τις δύο μέρες το πρωί μπορούν να πιουν ένα φλιτζάνι τσάι του βουνού με φετούλες ψωμιού και ταχίνι με σοκολάτα. Μην ξεχνάτε ενδιάμεσα να τους δίνετε φρούτα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς ενώ αν σας ζητήσει να ανοίξει το σοκολατένιο αβγό της νονάς πείτε του ότι μπορεί να το ανοίξει την Κυριακή του Πάσχα, αντικαταστήστε την λιγούρα του για κάτι γλυκό με ένα παστέλι ή κουλουράκια πορτοκαλιού με βάση το λάδι.

Στο ερώτημα λοιπόν για το ένα ένα παιδί κάνει να νηστέψει ή όχι, η απάντηση είναι ναι, μπορεί να νηστέψει και μάλιστα χωρίς να στερηθεί και πολλά. Να θυμάστε όμως πώς αυτό ισχύει όμως για παιδάκια άνω των πέντε ετών καθώς τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, συνήθως δεν τρώνε μαλάκια, λαχανικά και φρούτα τόσο τακτικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved