Σκυλιά και παιδιά, πώς μπορούν να συνυπάρξουν;

Ο σκύλος είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, γι' αυτό και δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ζήσουν μαζί. Εάν είχατε το σκύλο πριν αποκτήσετε το μωρό, δεν αποκλείεται να αισθανθεί μια μικρή ζήλια. Για να μην έχει πρόβλημα, μπορείτε να τον... προετοιμάσετε για τον ερχομό του μωρού.

Σκυλιά και παιδιά, πώς μπορούν να συνυπάρξουν;

1. Προετοιμάστε το σκύλο σας στο θέμα της προσοχής που του δίνετε. Δεν χρειάζεται να τον αγνοήσετε, αλλά μειώστε τις ώρες που περνάτε μαζί του και τον χαϊδεύετε. Μπορείτε να βάλετε και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να ασχολείται περισσότερο μαζί του τις τελευταίες ημέρες πριν έρθει η ώρα για να γεννήσετε.

2. Μάθετε στο σκυλάκι σας να περνάει χρόνο με άλλα παιδιά. Εάν έχετε άλλες οικογένειες με παιδιά ζητήστε τους να σας επισκεφθούν για να κάνουν τη γνωριμία τους.

3. Κάντε του μια βόλτα στο παιδικό δωμάτιο. Αφήστε το να μυρίσει το χώρο και να συνηθίσει τη μυρωδιά του ταλκ και των όσων λοσιόν θα χρησιμοποιήσετε όταν έρθει το μωρό.

4. Εάν έχετε χρόνο και όρεξη πάρτε μια κούκλα για λίγες μέρες πριν έρθει το μωρό και κάντε ότι θα κάνετε με εκείνο. Κρατήστε το και κουνήστε το στην αγκαλιά σας, αλλάξτε του πάνα και μιλήστε του για να δείτε και την αντίδραση του. Αφήστε το σκυλάκι σας να μυρίσει λίγο και μετά επιβραβεύστε το για την καλή συμπεριφορά του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved