Τα αγόρια λένε περισσότερα ψέματα από τα κορίτσια; Η νέα έρευνα που εξηγεί το γιατί!

Έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι γενικά οι άντρες λένε περισσότερα ψέματα από τις γυναίκες. Μία νέα έρευνα που έγινε στην Αμερική αποδεικνύει ότι αυτό ξεκινάει από την παιδική ακόμα ηλικία και μάλιστα την ευθύνη φέρουν οι γονείς!

Τα αγόρια λένε περισσότερα ψέματα από τα κορίτσια; Η νέα έρευνα που εξηγεί το γιατί!

Η έρευνα έγινε πριν μερικές εβδομάδες από το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών και απέδειξε ότι ένας γονιός είναι πιο πιθανόν να πει ψέματα στον γιο του από ότι στην κόρη του!

Οι ερευνητές ζήτησαν από 152 γονείς και τα παιδιά τους, ηλικίας 3-5 να στρίψουν ένα νόμισμα. Κάθε νόμισμα είχε μία πράσινη και μία μπλε πλευρά και αν τύχαινε η πράσινη οι γονείς και τα παιδιά, κέρδιζαν ένα βραβείο. Σε κάποιες περιπτώσεις κέρδιζε ο γονιός ένα μικρό χρηματικό έπαθλο και σε κάποιες άλλη το παιδί κέρδιζε ένα παιχνίδι.

Αρχικά παρατηρήθηκε ότι οι γονείς έλεγαν περισσότερα ψέματα όταν το βραβείο αφορούσε το παιδί τους. Το εκπληκτικό ωστόσο είναι ότι οι περισσότεροι γονείς που το έκαναν αυτό ήταν γονείς αγοριών και μάλιστα είπαν ψέματα εν γνώση τους!

Η πιθανότητα να τύχει η πράσινη πλευρά του νομίσματος ήταν 25%. Οι γονείς που είχαν μαζί τους τους γιους τους είπαν τις διπλάσιες φορές ψέματα από ότι οι γονείς που είχαν μαζί τους τις κόρες τους!

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Η υπεύθυνη της έρευνας εξήγησε ότι όλα έχουν να κάνουν με τα στερεότυπα που έχουμε. «Είναι γενικά πιο αποδεκτό ένα άντρας να λέει ψέματα από μία γυναίκα και αυτό ακόμα και ασυναίσθητα οι γονείς το μεταφέρουν στα παιδιά τους.»

«Μετά την ηλικία των τεσσάρων ένα παιδί αρχίζει και αντιλαμβάνεται περισσότερα πράγματα. Καταλαβαίνει ότι κάποιος μπορεί να βλέπει να έχει μία διαφορετική αντίληψη από ότι έχει το ίδιο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συνειδητοποιεί ότι μπορεί να πει ψέματα και να εξαπατήσει κάποιον».

Τα παιδιά σε αυτές της ηλικίες παρατηρούν τους πάντες και τα πάντα και απορροφούν όσα βλέπουν και ακούνε σαν σφουγγάρι. Όταν λοιπόν βλέπουν εσάς να κάνετε κάτι, αυτόματα μιμείται τη συμπεριφορά σας, σας έχει σαν πρότυπο και χτίζει τον χαρακτήρα του με βάση αυτό.

Προσοχή λοιπόν! Συμπεριφερθείτε με όση περισσότερη ειλικρίνεια μπορείτε στο παιδί σας! Είναι πολύ σημαντικό να του εξηγήσετε και με τη στάση σας να του αποδείξετε ότι τα ψέματα δεν ωφελούν κανένα, όσο ακόμα αυτό είναι μικρό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved