Kid’s friendly προορισμοί, γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Αναδεικνύονται οι top προορισμοί για οικογενειακές διακοπές στον κόσμο κάθε χρόνο. Ενόψει των Πασχαλινών διακοπών που ίσως προγραμματίζετε, σας παρουσιάζω 5 προορισμούς ιδανικούς για ταξίδι με παιδιά!

Kid’s friendly προορισμοί, γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Εκμεταλλευτείτε τόπους που προσφέρουν ποικίλες δραστηριότητες, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από την αρχιτεκτονική, τους ιστορικούς θησαυρούς αλλά και το παιχνίδι, για το κάθε μέρος! Διευρύνεται η φαντασία, ο τρόπος σκέψης, η ενεργητικότητα! Δώστε τους ερεθίσματα ώστε να συνδυάζουν ταξίδι, παιχνίδι και μάθηση!

1. Παρίσι

Νούμερο 1 δε θα μπορούσε να μην είναι το Παρίσι! Τοp προορισμός για οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη. Και προσωπικά ο αγαπημένος μου από τους παιδικούς!! Τα παιδιά ενθουσιάζονται αρχικά με την ίδια την πόλη! Μέσα από κινούμενα σχέδια έχουν έρθει σε επαφή με τα σημαντικότερα αξιοθέατα – Παναγία των Παρισίων, Πύργος του Άιφελ, Θησαυροί του Λούβρου – επομένως είναι πολύ πρόθυμα να μάθουν την ιστορία και την αρχιτεκτονική που κρύβουν πίσω τους. Και βέβαια η Eurodisney!! Κλείνει ιδανικά το ταξίδι σας, και σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε με τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της μέρας και να θαυμάσετε το εντυπωσιακότερο show στην Ευρώπη με πυροτεχνήματα τη νύχτα!

--------------disneyland paris 3

2. Λονδίνο
Το πάντα επίκαιρο Λονδίνο! Ειδικά για ταξίδι με παιδιά δίνει τις περισσότερες επιλογές και ερεθίσματα. Επισκεφτείτε το Ζωολογικό κήπο, τα μεγάλα πάρκα του, το Μουσείο της Μαντάμ Τισό, για αναψυχή. Τη μέρα που θα αποφασίσετε να την αφιερώσετε σε εκπαιδευτική ξενάγηση της πόλης, επισκεφτείτε το Natural History Museum, το Μουσείο Επιστημών και το Βρετανικό Μουσείο. Θαυμάστε τα εκθέματα, αλλά μην παραλείψετε να εστιάσετε στην αρχιτεκτονική και το ύφος των κτιρίων! Όλα αυτά βέβαια επισκεφτείτε τα με διώροφο κόκκινο λεωφορείο, και αφήστε σαν τελευταία στάση το Hamley's για παιχνίδια και δώρα!

------------------london 3

3. Βαρκελώνη
Η Βαρκελώνη αποτελεί new entry στο χάρτη των προορισμών για παιδιά! Πολύχρωμη και πολύβουη, θα τα ενθουσιάσει! Επισκεφτείτε μαζί τους τον πεζόδρομο Las Ramblas και γευτείτε συνταγές ισπανικές, περπατήστε ως το πάρκο Guell και θαυμάστε την πόλη από ψηλά, δείτε οπωσδήποτε το Μουσείο Σοκολάτας! Η αρχιτεκτονική του Gaudi, με έντονα σχέδια, χρώματα, μοτίβα, προσελκύει ιδιαίτερα τα παιδιά! Κάντε οπωσδήποτε απογευματινή βόλτα με ποδήλατα στη Barcelonetta, γυρίστε όλον τον παραλιακό πεζόδρομο και αν ο καιρός το επιτρέπει κάντε θαλάσσιες δραστηριότητες!

---------------------guell-park-barcelona 3

4. Νέα Υόρκη
Νew York, New York. Η πόλη που προσφέρεται για τα πάντα! Ειδικά για ταξίδι με παιδιά δεν υπάρχει πιο ιδανική! Επισκεφτείτε όλους τους ζωολογικούς κήπους, τα μουσεία, και τα σημαντικά κτίρια! Περπατήστε στους δρόμους και αφήστε τη μεγάλη κλίμακα να σας παρασύρει, ενώ αφιερώστε μια ολόκληρη μέρα στην Pier 17, για βόλτες με ποδήλατα, rollers, ή καραβάκια! Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε ένα από τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο, το Empire State Building, να ανεβείτε στο παρατηρητήριο, και στη διαδρομή προς τα πάνω να δείτε σε ιστορική αναδρομή όλη την πορεία αρχιτεκτονικής και κατασκευής του! Και εννοείται καταλήξτε τις καθημερινές βόλτες με πικ-νικ στο central park, και ότι kid's friendly δραστηριότητα προσφέρει!!

-------------new-york-observatory 3

5. Orlando, Florida
Το μέρος που με έχει εντυπωσιάσει ίσως περισσότερο από όλα! Όχι τόσο ως προς την αρχιτεκτονική, όσο ως προς το ρυθμό και τις επιλογές! Εδώ θα ταξιδέψετε με παιδιά με σκοπό να ψυχαγωγηθείτε! Θα έρθετε στην Walt Disney World, για αντίστοιχες δραστηριότητες με τη Eurodisney, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο εύρος. Για πιο κινηματογραφική μέρα, επισκεφτείτε το Universal Studio, δείτε όσα περισσότερα Aquariums και Sea Worlds σας επιτρέπει ο χρόνος, με δραστηριότητες μοναδικές στον κόσμο, ενώ μην παραλείψετε το Fort Lauderdeule, για σαφάρι με αλιγάτορες!! Εδώ υπάρχουν και τα περισσότερα kid's friendly resorts, με θέματα και δραστηριότητες ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών!

-------------------walt disney world orlando 3

Όποια και να είναι η επιλογή σας, μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό στο ταξίδι με παιδιά: να συνδυάζετε εκπαίδευση, παιχνίδι και ψυχαγωγία στην κατάλληλη αναλογία!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Μαυρίκη Κ. Μάγδα
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved