Το παιδί μου δε μοιράζεται τα παιχνίδια του. Να τι πρέπει να κάνετε

Υπάρχουν παιδάκια που όταν τους αγοράζουμε παιχνίδια κι έρχονται οι φίλοι τους στο σπίτι να παίξουν, εκείνα να μη θέλουν να τα μοιραστούν.

Το παιδί μου δε μοιράζεται τα παιχνίδια του. Να τι πρέπει να κάνετε

Όταν παρατηρήσετε μία τέτοια συμπεριφορά σε καμία περίπτωση μη το μαλώσετε μπροστά στα άλλα παιδάκια. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις παρακάτω συμβουλές για το τι είναι καλό να κάνετε έτσι ώστε το αγγελούδι σας να αρχίσει να μοιράζεται τα παιχνίδια του.

• Αφήστε μόνο του το παιδί να διαχειριστεί την κατάσταση. Την ώρα δηλαδή που τα άλλα παιδάκια του πάρουν για παράδειγμα το παιχνίδι, μην επέμβετε. Πρέπει να μάθει να τα βγάζει πέρα σε τέτοιες καταστάσεις για να μαθαίνει.

• Αν δείτε ότι το η κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια, προτείνετε ως μεγαλύτερη μία λύση συμβιβασμού προκειμένου να ικανοποιηθούν κι οι δύο μεριές. Ποια θα είναι αυτή; Καλό είναι να πείτε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα το παίξουν κι οι δυο συγκεκριμένο χρόνο.
• Αν τα παιδιά είναι περισσότερα, φτιάξτε τους δικούς σας κανόνες πριν παίξουν. Δηλαδή αν για παράδειγμα πήρατε ένα καινούριο παιχνίδι, βάλτε το στο κέντρο και πείτε ότι θα το παίξει το καθένα μόνο του συγκεκριμένη ώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved