Τα παιδιά που μαθαίνουν δύο γλώσσες είναι πιο έξυπνα;

Τα παιδιά στις μέρες μας, σε αρκετές περιπτώσεις ταυτόχρονα με τα ελληνικά μαθαίνουν και τα αγγλικά και ήδη από τα πρώτα χρόνια του σχολείου ξεκινάνε και την εκμάθηση μίας ακόμα ξένης γλώσσας! Τι συνέπειες έχει όμως αυτό στην ανάπτυξη των παιδιών;

Τα παιδιά που μαθαίνουν δύο γλώσσες είναι πιο έξυπνα;

Πολλοί γονείς νομίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι πιεστικό για το παιδί και ότι η ηλικία των εφτά ή οχτώ είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν μία δεύτερη ξένη γλώσσα. Και όμως, σύμφωνα με τις έρευνες και μόνο η διαδικασία προσπάθειας εκμάθησης νέων λέξεων και νέας γλώσσα κάνει πολύ καλό στη μαθησιακή ικανότητα ενός παιδιού.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 104 παιδιά και έδειξε ότι τα παιδιά που μαθαίνουν δύο γλώσσες σκέφτονται πιο γρήγορα, απομνημονεύουν πιο εύκολα, ενώ τα παιδιά που μιλάνε μία γλώσσα είναι καλύτερα στη γραμματική και το λεξιλόγιο.

Όπως και να έχει στις μέρες μας οι πολλές γλώσσες είναι εφόδιο για τον κάθε ένα. Κάντε το παιδί σας να αγαπήσει τις ξένες γλώσσες βρείτε τρόπους να γίνει η μελέτη στο σπίτι διασκεδαστική και εποικοδομητική!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved