Οργάνωση παιδικής ντουλάπας, γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Ας ασχοληθούμε αυτή τη βδομάδα με την οργάνωση της παιδικής ντουλάπας. Το πιο βασικό από όλα – αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και να το εκμεταλλευτούμε πλήρως είναι το μικρό μήκος των ρούχων.

Οργάνωση παιδικής ντουλάπας, γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Τα παιδικά ρούχα, όντας κοντά μας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε δύο μπάρες με σειρές για κρεμάστρες στο σημείο της συμβατικής ντουλάπας.

------kids dressing 3 3
--------4KIDS

Μια επίσης χρήσιμη ιδέα, είναι να χρησιμοποιήσουμε πάνινες ραφιέρες που κρέμονται από τη μπάρα της ντουλάπας (υπάρχουν σε πολύ οικονομικές επιλογές στο εμπόριο), και να ετοιμάζουμε εκεί τα ρούχα κάθε μέρας για την τρέχουσα εβδομάδα. Νομίζω θα βολέψει πολύ τις μαμάδες που ξέρουν τι σημαίνει πρωινή ετοιμασία για το σχολείο, και τελευταία στιγμή να μην υπάρχουν καθαρά ή σιδερωμένα τα ρούχα που υπολόγισαν!

--------kids dressing 5 3

Σημαντικό για την παιδική ντουλάπα, που μπορεί να είναι πολύ περισσότερο ακατάστατη από την οποιαδήποτε άλλη, είναι να οργανώσουμε το περιεχόμενο ανά κατηγορίες σε πλαστικά ή μεταλλικά καλάθια και συρτάρια – παπούτσια, κάλτσες, εσώρουχα, ρούχα αθλητικών δραστηριοτήτων, σκουφάκια κτλ .

-----kids dressing 2 3
------kids dressing 6 3
------kids dressing 8 3

Για τα εμφανή σημεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και συρτάρια πάνινα μεγαλύτερα με αυτοκόλλητα μπροστά που να παραπέμπουν στο περιεχόμενό τους.

---kids dressing

Τέλος, δίνει πολύ ευχάριστη αίσθηση, ανοίγοντας τη ντουλάπα, να βλέπουμε στο πίσω μέρος της σαν φόντο χρωματιστό τοίχο, ή ταπετσαρία με σχέδια που παραπέμπουν στην υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.

------kids dressing 3 3
-------kids dressing 7 3

Σκεφτείτε λοιπόν προς τα πού θέλετε να προσανατολίσετε την οργάνωση της ντουλάπας σας και ξεκινήστε! Μην προχωρήσετε ωστόσο σε αλλαγές σταθερές (χτιστά σημεία, πολλά μικρά συρτάρια κτλ), γιατί μεγαλώνοντας το κάθε παιδί αλλάζουν κι οι ανάγκες, και καλό θα είναι η ντουλάπες να μένουν ευπροσάρμοστες!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!
Μαυρίκη Κ. Μάγδα
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved