Πέντε ενδείξεις ότι τα παιδιά σας, σας λένε ψέματα!

Δυσκολεύεστε να καταλάβετε πότε σας λένε ψέματα τα παιδιά σας, ειδικά τα έφηβα; Τη λύση τι δίνει μία νέα έρευνα που μας δείχνει πώς να ξεσκεπάσουμε έναν ψεύτη.

Πέντε ενδείξεις ότι  τα παιδιά σας, σας λένε ψέματα!

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, η διαίσθησή μας είναι πολύν ισχυρή και υποσυνείδητα «πιάνει» το ψέμα, ωστόσο πολλές φορές το μυαλό μας την αγνοεί.

Ποια όμως είναι αυτά τα αλάνθαστα σημάδια που προδίδουν έναν ψεύτη;

Αλλάζουν συχνά τη θέση του κεφαλιού τους
Αν δείτε ξαφνικά το παιδί σας να αλλάζει θέση στο κεφάλι του ή το σκύβει, όταν το ρωτάτε το οτιδήποτε, τότε ίσως σας κρύβει κάτι.

Στέκονται πολύ ακίνητα
Είναι γνωστό ότι όταν κάποιος θέλει να κρύψει κάτι, αγχώνεται και νιώθει εκνευρισμό με αποτέλεσμα να μην κινείται καθόλου.

Επαναλαμβάνουν φράσεις
Αυτό συμβαίνει επειδή προσπαθούν να σας πείσουν (και μαζί και τον εαυτό τους) για όσα λένε. Επίσης η επανάληψη είναι ένας τρόπος για να κερδίσουν χρόνο καθώς προσπαθούν να ανασυντάξουν τις σκέψεις τους και να βρουν πιο πειστικά επιχειρήματα.

Δίνουν υπερβολικά πολλές πληροφορίες
Όταν κάποιος δίνει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που του ζητήθηκαν, τότε το πιθανότερο είναι να ψεύδεται.

Κουνάνε τα πόδια τους
Αυτό και από μόνο του υποδηλώνει εκνευρισμό. Έτσι και μόνο θα καταλάβετε ότι η κουβέντα και η συζήτηση δεν τους αρέσει και τους ενοχλεί, οπότε και περιμένουν πότε θα τελειώσετε για να αποχωρήσουν χωρίς να έχετε πάρει καμία απολύτως απάντηση στο ερώτημά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved