«Το παιδί μου πέφτει κάτω και χτυπιέται, τι να κάνω;»

Τα παιδικά ξεσπάσματα, ξέρετε αυτά που εκδηλώνονται σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, και όπου κάνει το παιδί να φεύγει εκτός ελέγχου, είναι μία αρκετά τυπική συμπεριφορά, στα παιδιά μικρής ηλικίας.

«Το παιδί μου πέφτει κάτω και χτυπιέται, τι να κάνω;»

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν δεν εκπληρώνονται οι επιθυμίες τους και όταν δεν περνάει με λίγα λόγια το δικό τους. Όταν λοιπόν έρχεστε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι, τουλάχιστον όσο μπορείτε. Επειδή το παιδί σας ήδη βρίσκεται σε κατάσταση εκτός ελέγχου, μην κάνετε καν τον κόπο να του εξηγήσετε ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό. Εκείνη τη στιγμή δεν θα σας ακούσει.

Προσπαθήστε αν μπορείτε να του αποσπάσετε την προσοχή με κάτι άλλο ή απλά αγνοήστε το. Προσοχή μην ενδώσετε στην επιθυμία του μετά από ένα τέτοιο ξέσπασμα, γιατί θα του δώσετε την εντύπωση ότι κατάφερε μέσα από αυτή του τη συμπεριφορά να «πάρει» αυτό που θέλει.

Πάνω από όλα όμως πρέπει να σκεφτείτε αν αξίζει τον κόπο να γκρινιάζει. Για αυτό λοιπόν πριν αρνηθείτε το οτιδήποτε στο παιδί σας σκεφτείτε αν αξίζει να αρνηθείτε και αν αξίζει να το κάνετε να κλάψει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved