Παιδιά και μικρόβια: Δείτε ποιες είναι οι 8 πιο επικίνδυνες πηγές μικροβίων μέσα και έξω από το σπίτι σας!

Οι περισσότεροι γονείς τρέμουν στην ιδέα μήπως τα παιδιά τους αρρωστήσουν. Κάνουν τα πάντα για να διατηρούν τον χώρο του σπιτιού τους καθαρό, για να είναι με αυτό τον τρόπο τα παιδιά τους ασφαλή.

Παιδιά και μικρόβια: Δείτε ποιες είναι οι 8 πιο επικίνδυνες πηγές μικροβίων μέσα και έξω από το σπίτι σας!

Μάλιστα, οι μαμάδες κυρίως, κάνουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις στον εαυτό τους. «Καθαρίζω καλά το σπίτι;», «Έχω μάθει στο παιδί μου να προσέχει;». Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι το ποιες είναι οι κυριότερες εστίες μικροβίων. Μάλιστα καταναλώνουν περισσότερο χρόνο σε σημεία που δεν είναι καν τόσο επικίνδυνα.

Παρακάτω θα δείτε 8 από τις σημαντικότερες εστίες μικροβίων, που θα πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά αλλά και να προσέχετε όταν βγαίνετε έξω από το σπίτι.

Οδοντόβουρτσα
Η λαβή της οδοντόβουρτσας, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες χαρακτηρίστηκε ως το τρίτο μέρος με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι. Αν θέλετε να την καθαρίζετε θα πρέπει να την πλένετε κάθε εβδομάδα με ζεστό νερό και στη συνέχεια με ένα απολυμαντικό πανάκι.

Ψυγείο
Πρέπει να καθαρίζετε το ψυγείο σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αν κάποια σάλτσα στάξει, αν κάποιο λαχανικό χαλάσει, ακόμη και αν από οποιαδήποτε συσκευασία τρέξουν ζουμιά, θα πρέπει με απορρυπαντικό και ζεστό νερό να το καθαρίσετε αμέσως, καθώς παραμονεύουν, σαλμονέλλα, καμπυλοβακτήριο και ο νοροϊός, βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ανακατωσούρα στο στομάχι και διάρροια.

Κατοικίδια ζώα
Τα κατοικίδια είναι αγαπημένοι φίλοι των παιδιών. Ωστόσο μπορούν να μεταδώσουν βακτήρια, ιούς και παράσιτα στα παιδιά μέσω των κοπράνων και του σάλιου τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κρατάτε μακριά τα μπολ που τρώνε καθώς είναι βασική πηγή κολοβακτηριδίων και Ε.coli και μετά από κάθε παιχνίδι μαζί τους, τα παιδιά να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους με αντισηπτικό σαπούνι.

Πάτωμα
Το πάτωμα και ειδικά της κουζίνα, μπορεί να είναι ίσως και το πιο ακατάλληλο μέρος για παιχνίδι λόγω των υπολειμμάτων των τροφών, των λεκέδων και γενικότερα επειδή οι περισσότεροι πατάνε με τα παπούτσια. Η λύση είναι το τακτικό σκούπισμα και το σφουγγάρισμα με χλωρίνη.

Τραμ, Λεωφορεία, Μετρό
Εκεί και αν υπάρχουν μικρόβια. Πολλές φορές τα παιδιά ακουμπάνε τα καθίσματα και τις χειρολαβές. Φανταστείτε πόσα χέρια ακουμπάνε καθημερινά, αυτά τα πράγματα; Πολλά και μάλιστα ούτε λόγος για το αν είναι καθαρά ή όχι! Πάντα να έχετε υγρό αντισηπτικό και μαντηλάκια ώστε να καθαρίζουν τα παιδιά σας ανά πάσα ώρα και στιγμή τα χέρια τους.

Μικρόβια στο σχολείο
Έρευνα σε 2 σχολεία του Μίσιγκαν ανακάλυψε περίπου 800 φορές περισσότερα μικρόβια σε βρύσες παρά στο κάθισμα της λεκάνης της τουαλέτας. Πάντα τα παιδιά σας πρέπει να έχουν μαντηλάκια και αντισηπτικά για να καθαρίζουν τα χέρια τους και τα θρανία τους.

Παιδική Χαρά
Το πάρκο και η παιδική χαρά είναι το αγαπημένο μέρος των παιδιών αλλά και πηγή μικροβίων καθώς εκεί παραμονεύει το βακτήριο του σταφυλόκοκκου. Πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας μαντηλάκια με βάση το οινόπνευμα. Αυτό γιατί αν το παιδί πέσει και χτυπήσει, να μπορέσετε να καθαρίσετε το σημείο και να μειώσετε τις πιθανότητες να περάσουν τα μικρόβια μέσα στην ανοιχτή πληγή.

«Κακές» παιδικές συνήθειες που φέρνουν μικρόβια
Το σκάλισμα της μύτης, το φάγωμα των νυχιών ή το σκούπισμα της μύτης με τα χέρια είναι οι πρώτες στον κατάλογο με τις παιδικές συνήθειες που δημιουργούν μικρόβια. Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα παιδιά δεν πλένουν τα χέρια τους σωστά. Το σωστό πλύσιμο είναι η άμυνα πρώτης γραμμής ενάντια στο κρυολόγημα και τη γρίπη.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν εν ολίγοις; Να μάθετε στα παιδιά σας να πλένουν σωστά τα χέρια τους και πάντα να έχετε μαζί σας αντισηπτικά μαντηλάκια και μαντηλάκια με βάση το οινόπνευμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved