«Κολλημένα» με την τηλεόραση τα παιδιά, ιδιαίτερα τα κορίτσια

Από όλες τις οθόνες που διεκδικούν την προσοχή των παιδιών (τηλεόραση, υπολογιστής, κινητό κ.α.), τα παιδιά συνεχίζουν να προτιμούν -και μάλιστα με διαφορά- την τηλεόραση, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

«Κολλημένα» με την τηλεόραση τα παιδιά, ιδιαίτερα τα κορίτσια

Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι τα κορίτσια «κολλάνε» περισσότερες ώρες, σε σχέση με τα αγόρια, μπροστά σε κάποια οθόνη. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το μέγιστο των δύο ωρών τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη, που εδώ και χρόνια αποτελεί τη σύσταση των ειδικών, στην εποχή μας πολύ εύκολα καταστρατηγείται από τα παιδιά, ιδίως από τα κορίτσια.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, με επικεφαλής τον Στέφεν Χιούτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας «BMC Public Health», μελέτησαν 2.620 παιδιά ηλικίας οκτώ έως 16 ετών από δημοτικά και γυμνάσια.
Τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν πόσες ώρες μέσα στην ημέρα χρησιμοποιούν τις διάφορες συσκευές (τηλεόραση, φορητός υπολογιστής, ταμπλέτα, κονσόλα παιγνιδιών, iPod κ.α.), πριν το σχολείο, στη διάρκεια του σχολείου και μετά από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved