«Το παιδί μου είναι ντροπαλό τι να κάνω»

Πολλά παιδάκια είναι αρκετά ντροπαλά. Τόσο πολύ μάλιστα σε σημείο που δεν πλησιάζουν άλλα παιδάκια που δεν γνωρίζουν για να παίξουν, είτε είναι σε πάρτι είτε είναι σε παιδική χαρά.

«Το παιδί μου είναι ντροπαλό τι να κάνω»

Αρκετοί γονείς, αντί να βοηθήσουν το παιδί τους να ξεπεράσει αυτή τη ντροπή, το «σπρώχνουν» να παίξει με κάποιο άγνωστο παιδάκι κάνοντας το να νιώθει αμήχανα και άσχημα πολλές φορές!

Κάποια παιδιά δυσκολεύονται όταν πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνα τους και να προσδιορίσουν τις σχέσεις τους με τα άλλα παιδιά. Όσοι λοιπόν, έχετε ντροπαλά παιδάκια μπορείτε να τα βοηθήσετε ενισχύοντας την ανεξαρτησία τους, δίνοντάς τους πρωτοβουλίες και διδάσκοντάς τους τις κοινωνικές δεξιότητες.

Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας πουν με ποια παιδάκια στο σχολείο κάνουν παρέα και καλέστε τα στο σπίτι σας να περάσουν όμορφα. Σταδιακά μετά προσπαθήστε να πηγαίνετε σε παιδότοπους και πάρκα όπου θα μπορούν να πλησιάσουν και να έρθουν σε επαφή με περισσότερα συνομήλικα παιδιά. Στην αρχή να είστε κοντά τους και μετά αποχωρήστε διακριτικά. Αν δείτε ότι παρατήσει το παιχνίδι για να έρθει κοντά σας, ξανά προσπαθήστε με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος να αποφεύγετε να συγκρίνετε τα παιδιά σας, με παιδιά φίλων ή να συζητάτε συνεχώς αυτό το θέμα. Αναλογιστείτε αν και εσείς είστε ντροπαλοί. Μην ξεχνάτε ότι το παράδειγμά σας είναι πολύ σημαντικό. Το παιδί παίρνει θετικά μηνύματα όταν βλέπει να είστε εσείς ομιλητικοί, να έχετε φίλους και να συμμετέχετε σε διάφορες δραστηριότητες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved