Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή υγιεινή των γεννητικών οργάνων των παιδιών!

Τα γεννητικά όργανα των παιδιών μας, είναι ίσως η πιο ευαίσθητη περιοχή. Σαν γονείς πρέπει να προσφέρουμε τη σωστή υγιεινή και φροντίδα ώστε τα παιδιά μας να μην έχουν ποτέ κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως είναι οι ουρολοιμώξεις.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή υγιεινή των γεννητικών οργάνων των παιδιών!

Πώς όμως πρέπει να γίνεται αυτή η φροντίδα και ποιος είναι ο σωστός τρόπος. Σύμφωνα λοιπόν με τους περισσότερους ουρολόγους, οι γονείς θα πρέπει να τηρούν τους απλούς κανόνες υγιεινής.

  • Κάθε μέρα θα πρέπει να γίνεται αλλαγή των εσωρούχων ή το πρωί πριν φορέσουν τα καθαρά τους ρούχα ή το βράδυ μετά το πλύσιμο της περιοχής.
  • Το πλύσιμο των περιοχών αυτών πρέπει να γίνεται μόνο με χλιαρό τρεχούμενο νερό και απαλά σαπούνια που περιέχουν μόνο χαμομήλι καθώς δεν καταστρέφουν τη φυσιολογική και απαραίτητη για τον οργανισμό, χλωρίδα της περιοχής.
  • Πρέπει να αποφεύγονται σαπούνια που περιέχουν αντισηπτικά και βακτηριοκτόνα. Ο εντατικός καθαρισμός με αυτά τα αντισηπτικά σαπούνια, καταστρέφουν τα φυσιολογικά μικρόβια του σώματος κάνοντας ευάλωτο τον οργανισμό του σώματος σε μελλοντικές λοιμώξεις.
  • Στα μωρά η πάνα πρέπει να αλλάζεται ανά 2 με 3 ώρες ακόμη και αν είναι ελάχιστα βρεγμένη. Το μωρό δεν πρέπει να μένει με υγρή πάνα για να αποφευχθούν τυχόν συγκάματα.
  • Μετά από κάθε αλλαγή πάνας, πρέπει να αφήνετε την περιοχή για λίγα λεπτά ανοιχτή προτού κλείσετε την καινούρια πάνα, και αυτό για να γίνει ο απαραίτητος αερισμός και να αποφευχθεί κάποια μυκητίαση που μπορεί να εμφανιστεί από τη συνεχόμενη υγρασία της περιοχής!
  • Τέλος δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μωρομάντιλα σε τακτά χρονικά διαστήματα στο σπίτι, παρά μόνο αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και δεν έχετε πρόσβαση σε νερό.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved