Παιδιά και εκλογές: Έτσι θα διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της ψήφου!

Τις τελευταίες εβδομάδες όλη η χώρα βρίσκεται σε ρυθμούς εκλογών. Ακόμα και τα μικρά παιδιά ακούνε τους πάντες, στο σχολείο, στη τηλεόραση, στο σπίτι, να μιλάνε για τις αυριανές εκλογές και όπως είναι λογικό, έχουν δεκάδες απορίες! Τα σχολεία είναι κλειστά από χθες και είναι η ιδανική ευκαιρία να διδάξετε στα παιδιά σας την αξία της ψήφου με ένα ευχάριστο παιχνίδι!

Παιδιά και εκλογές: Έτσι θα διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της ψήφου!

Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν μικροί-μεγάλοι, αρκεί να έχετε κέφι, χιούμορ και φαντασία! Χωριστείτε σε υποψήφιους και σε δημότες! Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να δηλώσει γιατί θέλει να γίνει δήμαρχος και να διεκδικήσει τη ψήφο του κάθε δημότη. Μοιράστε χαρτιά, μολύβια , γράψτε τα ονόματα των υποψηφίων και εξηγήστε τη διαδικασία της ψηφοφορίας! Ποιος θα βγει δήμαρχος, με ποιόν τρόπο, πώς θα τον επιλέξουμε, πώς είναι να ψηφίζεις; Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία τα παιδιά σας θα πάρουν απαντήσεις παίζοντας αυτό το παιχνίδι!

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που θα βάλει τα παιδιά σας για λίγο στον κόσμο των μεγάλων! Να είστε σίγουρη ότι θα διασκεδάσει και ταυτόχρονα θα αποκτήσει την πρώτη του επαφή με το δημοκρατικό πολίτευμα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved