Διακόσμηση παιδικού πάρτι, γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Γενέθλια λοιπόν. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί φίλοι, φίλοι φίλων αλλά και συγγενείς, ζητούν τη γνώμη μου για το πώς μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι τους για να έχουν ένα όμορφο και επιτυχημένο πάρτι.

Διακόσμηση παιδικού πάρτι, γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Αποφάσισα λοιπόν πώς σήμερα έπρεπε να σας δώσω ιδέες και λύσεις για ένα όμορφο πάρτι. Παρακάτω θα βρείτε πολλές εναλλακτικές ιδέες, για το πώς μπορείτε να διακοσμήσετε τον κήπο - τον χώρο - το σπίτι, όπου κάνετε το παιδικό πάρτι!

Σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε μπαλόνια, διακοσμητικά χάρτινα, σημαιούλες, χρωματιστά πιατάκια και ποτηράκια, αλλά ας δούμε πως μπορούμε να βρούμε πιο πρωτότυπες διακοσμητικές λύσεις, για αγοράκια και κοριτσάκια, ώστε να δημιουργήσουμε μια πιο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα!

Πρώτα απ όλα θα διαλέξουμε το θέμα του πάρτι.. Θα εμπνευστούμε από εκείνο που προτιμά ο εορτάζων πιο πολύ από όλα, είτε είναι άθλημα, είτε παιχνίδι, είτε παραμύθι, είτε χόμπι και γύρω από αυτό θα στήσουμε τη διακόσμηση.

Για αγοράκια σας προτείνω ως άθλημα το μπάσκετ ενδεικτικά, και το πειρατικό θέμα αν θέλουμε πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Για το μπάσκετ εννοείται σαν βασικό διακοσμητικό στοιχείο θα χρησιμοποιήσουμε την μπάλα-πορτοκαλί μπαλόνια σε σχέδιο μπάλας μπάσκετ, μπάλες στημένες σαν βάσεις για φαγητά και γλυκά, ακόμα και ντόνατς ή ζαχαρωτά στο ίδιο μοτίβο. Θα προσθέσουμε και αθλητικές φανέλες σαν «ντύσιμο» στις καρέκλες, σαν διακόσμηση τοίχου, ή ακόμα και χάρτινες σαν στολισμό των ποτηριών.

kids party decorartion 2 3
-0kids party decoration 6 3

Το επόμενο θέμα για αγορίστικο πάρτι είναι οι πειρατές! Εδώ έχετε πολύ περισσότερες δυνατότητες και ιδέες. Μπορείτε να δημιουργήσετε κατασκευές ξύλινες πάνω από τα τραπέζια και να κρεμάσετε πειρατικές σημαίες, μπορείτε να κρεμάσετε σεντόνια και να κάνετε κατασκευές σαν ιστία πλοίων, όπως και να στολίσετε τα τραπέζια και τα φαγητά με χάρτινα καραβάκια και εξωτικά φυτά! Εννοείται ότι θα χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και για όλα τα συνοδευτικά : τα παιχνίδια θα τα περιστρέψετε γύρω από κυνήγι θησαυρού με μπαούλα, θα προμηθευτείτε σκοκολατάκια-νομίσματα, θα μοιράσετε πειρατικά καπέλα και για τους πιο ορεξάτους, διαλέξτε μια άδεια γωνία και διακοσμήστε την με καπέλα μεγάλα, με σεντούκια, με κανόνια πλαστικά, με δίχτυα και με βαρέλια... και καλές περιπέτειες!

-0kids party decoration 7 3
-0kids party decoration 6 4
-0kids party decoration 10 4
-0kids party decoration 10 3

Για τα κοριτσάκια μας τώρα! Δύο οι προτάσεις μου. Ή κάτι πιο σχολικό ή κάτι πιο παραμυθένιο. Την πρώτη επιλογή θα την κάνετε αν το πάρτι το προσανατολίσετε σε παιχνίδι με ζωγραφική ή παντομίμα ή επιτραπέζια. Τότε θα χρησιμοποιήσετε μαυροπίνακα με κιμωλίες, υδρόγειο σφαίρα και μολυβοθήκες για διακόσμηση, καλαθάκια σχολικά με μέσα τα μεζεδάκια σας σαν κολατσιό διαλείμματος, παλέτες μεγάλες με ζαχαρωτά, κυρομπογιές και χρώματα όπου μπορείτε να σκεφτείτε! Αυτή η λύση είναι πολύ ιδιαίτερη αλλά πρέπει να προσέξετε η ατμόσφαιρα να παραπέμπει σε παιχνίδι, κι όχι σε σχολείο, γιατί θα κινδυνέψετε να πετύχετε αντίθετα αποτελέσματα!

-0 1
-0 2
-0kids party decoration 7 4

Και τέλος η πάντα διαχρονική κοριτσίστικη επιλογή : πριγκίπισσες της Disney! Διαλέξτε αυτή που αρέσει στη μικρή σας περισσότερο, και το κεντρικό θέμα του παραμυθιού και διακοσμήστε το χώρο και το τραπέζι με βάση αυτό. Χιονάτη με βασικό στοιχείο το μήλο, Σταχτοπούτα με την κολοκύθα και το γοβάκι, Ωραία Κοιμωμένη με τον πύργο και τις τριανταφυλλιές. Πάρτε διακοσμητικά που παραπέμπουν σε αυτά τα στοιχεία, φτιάξτε μόνοι σας με υφάσματα κουρτίνες και φιόγκους και δημιουργήστε την «πλάτη» του τραπεζιού.

-0kids party decoration 13 3
-0kids party decoration 12 3
-0kids party decoration 12 4

Χρησιμοποιήστε τούλια και σειρές από φωτάκια για να πλαισιώσετε το τραπέζι και τις κατασκευές σας, και βάλτε τα δυνατά σας να βρείτε γλυκά που να παραπέμπουν στο παραμύθι!

-0kids party decoration 15 3

Εύχομαι λοιπόν Χρόνια Πολλά και καλή σας έμπνευση!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!
Μαυρίκη Κ. Μάγδα
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved