Είναι το παιδί σας αυτόνομο στο σχολείο αλλά όχι στο σπίτι; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που ενώ τα καταφέρνουν μια χαρά στο σταθμό μόνα τους, δηλαδή και να τρώνε και να πηγαίνουν τουαλέτα, στο σπίτι ζητούν τη βοήθεια των γονιών τους. «Μαμά τάϊσέ με, μαμά πάμε μαζί στην τουαλέτα».

Είναι το παιδί σας αυτόνομο στο σχολείο αλλά όχι στο σπίτι; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

Οι περισσότεροι γονείς δεν αναρωτιούνται άδικα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αρκετά παιδιά ξεκινούν με τόλμη τη νέα εμπειρία και δείχνουν να περνούν καλά στο παιδικό σταθμό. Μάλιστα κάνουν ακριβώς ότι κάνουν και οι άλλοι συνομήλικοι συμμαθητές τους. Όταν όμως γυρίζουν στο σπίτι, θέλουν να νιώθουν άνετα και πρόκειται για μια συνηθισμένη αντίδραση στα παιδιά.

Στο σχολείο τα παιδιά πρέπει να μοιραστούν τη δασκάλα και πρέπει να κάνουν ότι και τα άλλα παιδιά γιατί έτσι δείχνουν ότι τα καταφέρνουν εξίσου καλά και αυτά. Στο σπίτι όμως,θέλουν την προσοχή και την επιδιώκουν με κάθε τρόπο. Ουσιαστικά είναι μια πρόκληση όλα αυτά που ζητούν, για να τους δώσετε σημασία.

Δεν πρέπει να αντιδράσετε αρνητικά σε όλο αυτό. Αν το παιδί σας, σας ζητά να το βοηθήσετε να ντυθεί ή σας ζητά να το ταΐσετε ή να το πάτε στην τουαλέτα, κάντε το με προθυμία και σταδιακά δώστε τους την πρωτοβουλία να τα κάνουν μόνα τους, επαινώντας τα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved