Εσείς τι θα κάνατε αν ξαναγινόσασταν παιδί για μια μέρα;

Η παιδική ηλικία είναι πιο ξέγνοιαστη και η πιο όμορφη περίοδος για έναν άνθρωπο και οι αναμνήσεις μας από αυτά τα χρόνια είναι οι καλύτερες!

Εσείς τι θα κάνατε αν ξαναγινόσασταν παιδί για μια μέρα;

Τότε δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε και να εκτιμήσουμε την αθωότητα και τη ξεγνοιασιά εκείνων των χρόνων και θέλαμε να μεγαλώσουμε. Τώρα, κοιτάμε τα παιχνίδια, τα γέλια και τον αυθορμητισμό των μικρών παιδιών και σκεφτόμαστε ότι θα δίναμε τα πάντα για να γινόμασταν πάλι παιδιά, έστω για μία μέρα! Αλήθεια, έχετε σκεφτεί τι θα κάνατε αν μπορούσατε για μία μέρα να ζήσετε σαν παιδιά;

1. Θα λέγατε ό,τι πραγματικά αισθανόσασταν και σκεφτόσασταν
Μία παροιμία λέει «από μικρό και από τρελό θα μάθεις την αλήθεια!». Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια ενός παιδιού είναι ότι δεν μπορούν να καταπιεστούν και να μην εκφράσουν αυτό που σκέφτονται. Ο αυθορμητισμός τους , τα ωθεί να ξεστομίζουν αυτό που νιώθουν χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες! Σίγουρα, πολλοί γονείς θα ήθελαν να μπουν στη θέση τους και να γκρινιάξουν λίγο για οτιδήποτε τους ενοχλεί!

2. Θα ζούσατε στα άκρα
Στα μάτια ενός παιδιού καθρεφτίζεται η ζωντάνια και η όρεξη για ζωή. Είναι έτοιμα να εξερευνήσουν τον κόσμο χωρίς να φοβούνται. Σίγουρα αυτή η αίσθηση σας έχει λείψει! Η ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τέτοιοι που το άγχος και η ρουτίνα έχουν πάρει τη θέση του ενθουσιασμού και της ζωντάνιας.

3. Δεν θα πηγαίνατε στη δουλειά
Τα περισσότερα παιδιά δυσανασχετούν όταν πρέπει να πάνε στο σχολείο και περιμένουν πώς και πώς την ευκαιρία που θα χάσουν μάθημα! Για τους μεγάλους όμως, το σχολείο ήταν μία ευχάριστη περιπέτεια που δε συγκρίνεται με τη ρουτίνα της δουλειάς!

4. Θα εκφράζατε τα συναισθήματά σας χωρίς ενδοιασμούς!
Τα παιδιά έχουν την τάση να εκφράζουν και με το παραπάνω τα συναισθήματα τους. Τη χαρά όταν νιώθουν ευτυχισμένα, τη λύπη όταν ξεσπάνε σε κλάματα, την αγάπη όταν παίρνουν μία ζεστή αγκαλιά! Δυστυχώς όσο μεγαλώνουμε, γινόμαστε πιο διστακτικοί να εκφράσουμε ατ συναισθήματα μας και τις περισσότερες φορές τα κρατάμε μέσα μας.

5. Θα κοιμόσασταν όποτε και όπου θέλατε!
Μία από τις λατρεμένες συνήθειες των παιδιών είναι ο ύπνος! Μπορούν αν κοιμηθούν παντού χωρίς να τα ενοχλεί τίποτα! Και για έναν γονιό όμως ο ύπνος είναι αγαπημένη συνήθεια, που δυστυχώς όμως πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να απολαύσει! Αν ήσασταν παιδί δε θα χρειαζόταν να ξυπνήσετε για να πάτε στη δουλεία, δεν θα είχατε υποχρεώσεις και σκοτούρες να βασανίζουν το μυαλό σας!

Αν κρύβετε ένα παιδί μέσα σας, δεν είναι κακό! Στην πραγματικότητα είναι το μυστικό να ζείτε την κάθε στιγμή και να απολαμβάνετε την καθημερινότητά σας! Αν είστε γονιός, να είστε σίγουροι ότι έχετε να μάθετε πολλά από το παιδί σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved