Πόσα δώρα μπορεί να φέρει στο παιδί μας ο Αϊ-Βασίλης;

Χριστούγεννα! Λάμψη, στολίδια, δώρα και άλλα δώρα, πολλά δώρα... Η εποχή που για τα μικρά παιδιά είναι παράδεισος...

Πόσα δώρα μπορεί να φέρει στο παιδί μας ο Αϊ-Βασίλης;

Μπαίνουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα, θέλοντας ίσως να κρατήσουμε και να πάρουμε όση περισσότερη μπορούμε από τη λάμψη και τη Χριστουγεννιάτικη μαγεία. Τι κάνουμε όμως με τα δώρα του Αϊ-Βασίλη στα παιδιά; To εορταστικό κλίμα μας βάζει στη διάθεση να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε στις επιθυμίες των δικών μας ανθρώπων και φίλων, πόσο μάλλον στις παιδικές επιθυμίες και απαιτήσεις.

Πολύ συχνά οι γονείς μέσα από την ανάγκη τους να βιώσουν και τα παιδιά τους αυτές τις ξεχωριστές μέρες με έναν ξεχωριστό τρόπο, προσπαθούν να δώσουν όση περισσότερη προσοχή στα αγγελούδια τους, φτάνοντας πολλές φορές στην υπερβολή. Αισθάνονται ότι θα δείξουν την αγάπη τους μέσα από το καλύτερο δώρο ή από τον αριθμό των δώρων, λες και η "υλική" αγάπη μπορεί να αντικαταστήσει τις ωραίες οικογενειακές στιγμές γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο... τα παιδιά από την άλλη, περιμένουν µε ιδιαίτερη προσμονή τον Αη-Βασίλη με το αγαπημένο τους δώρο!

Γονείς, μην ενοχοποιείτε τον εαυτό σας για το αν το παιδί σας θα πάρει ένα δώρο, δύο ή τρία, αν θα είναι το καλύτερο δώρο αυτό ή αν θα του μείνει αξέχαστο. Αυτό που θα του μείνει πραγματικά αξέχαστο είναι η δική σας προσφορά, οι στιγμές που όλη η οικογένεια όχι μόνο θα είναι μαζί, αλλά θα κάνει πράγματα μαζί. Έτσι λοιπόν, ασχοληθείτε περισσότερο με το να περάσετε ώρες παραγωγικές και δημιουργικές με το παιδί σας, άλλωστε τα Χριστούγεννα προσφέρονται γι αυτό...

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved