Μπιμπερό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Όσες είστε μαμάδες για πρώτη φορά είναι απόλυτα φυσιολογικό να είστε αγχωμένες, να πρέπει να μάθετε χιλιάδες καινούρια πράγματα και τα πάντα να σας φαίνονται «βουνό»! «Τι μπιμπερό να χρησιμοποιήσω;», «Πώς να αποστειρώσω το μπιμπερό;» ερωτήματα που απασχολούν κάθε νέα μαμά και πρέπει να γνωρίζετε!

Μπιμπερό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Το μπιμπερό είναι από τα αγαπημένα αντικείμενα για ένα μωρό. Το έχει ταυτίσει με την ώρα του φαγητού αι αρκετά μωρά το βλέπουν σαν παιχνίδι. Η επιλογή του μπιμπερό και ο τρόπος αποστείρωσής του είναι πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Το σχήμα και το μέγεθος για ένα μπιμπερό δεν έχει σημασία, καθώς σε κάθε ένα αναγράφονται τα ml που μπορεί να χωρέσει. Διαλέξτε λοιπόν όποιο σας αρέσει! Αυτό που πρέπει να προσέξετε όμως είναι η πιπίλα. Οι πιπίλες με βαλβίδα εξαερισμού θεωρούνται από πολλούς καλύτερες, γιατί αφήνουν τον αέρα να φύγει έξω από την πιπίλα και δεν τον καταπίνει το μωρό. Το πιο σημαντικό όμως είναι η τρύπα που έχει το μπιμπερό. Προσέξτε να μην είναι πολύ μεγάλη γιατί η ροή του γάλακτος θα είναι πολύ γρήγορη και το μωρό σας μπορεί να πνιγεί. Αντίθετα, να η τρύπα είναι πολύ μικρή τότε η ροή θα είναι αργή, το μωρό θα κουραστεί και δεν θα τρώει ικανοποιητικά. Μπορείτε να ελέγξετε την πιπίλα του μπιμπερό του μωρού σας με αυτό τον πανεύκολο τρόπο: Βάλτε γάλα στο μπιμπερό και αναποδογυρίστε το . Αν βγαίνουν σταγόνες με γρήγορο ρυθμό τότε έχετε την κατάλληλη πιπίλα.

Όσον αφορά την αποστείρωση των μπιμπερό, οι πιο συνηθισμένοι τρόποι είναι δύο. Κάποιοι προτιμούν τα ειδικά αποστειρωτικά παρασκευάσματα ενώ οι περισσότεροι τον βραστήρα που θεωρείται και πιο πρακτικός. Διαλέξτε αυτόν που θέλετε και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης.

Για τον βραστήρα θα πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας:
• να πλένετε καλά όλα τα μπουκάλια με την βοήθεια της ειδικής βούρτσας χρησιμοποιώντας μπόλικο νερό και σαπούνι
• να μην ξεχνάτε να βάζετε στον βραστήρα και τις πιπίλες
• να τοποθετείτε τα μπουκάλια στην σωστή θέση προσέχοντας να σταθεροποιηθούν καλά
• να βάζετε νερό στον βραστήρα μέχρι την σχετική ένδειξη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved