Σχεδόν το 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια!

Ο Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος για τα δικαιώματα του Παιδιού, ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για τα αποτελέσματα της έρευνας για τα δικαιώματα του Παιδιού που έδειξαν ότι σχεδόν το 40% των παιδιών απειλείται από τη φτώχεια.

Σχεδόν το 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια!

Το φαινόμενο της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα χαρακτηρίζετε απειλητικό καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες καταφεύγουν καθημερινά στα κοινωνικά συσσίτια ώστε να φάνε. Μάλιστα πολλές από αυτές δεν έχουν ακόμη ούτε σπίτι να μείνουν, ζητώντας φιλοξενία ή διανυκτέρευση σε ιδρύματα.

«Είναι σημαντικό τα παιδιά να μην απομακρύνονται από την οικογένεια για λόγους φτώχειας. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε άλλους μηχανισμούς υποστήριξης της οικογένειας, που αδυνατεί να ανταποκριθεί οικονομικά και να ενισχυθεί ο θεσμός της αναδοχής ώστε τα παιδιά να ζουν μέσα σε περιβάλλον οικογενειακό αντί να προτάσσουμε την ιδρυματική μεταχείριση», είπε ο κ. Μόσχος και συνέχισε, «Οπωσδήποτε πρέπει να δούμε την αναδοχή και τη διαδικασία αποϊδρυματοποίησης, τη δημιουργία ξενώνων για παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα και για παιδιά με παραβατική συμπεριφορά αντί να διαβιούν σε ιδρύματα ή σωφρονιστικά καταστήματα».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved