Μιλήστε για τα μικρόβια με τα παιδιά σας παίζοντας!

Ένα από τα πιο hot δώρα για παιδιά στην Αμερική είναι ο... ιός Εμπολα! Μέχρι πριν από ένα μήνα το προϊόν είχε εξαντληθεί σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων!

Μιλήστε για τα μικρόβια με τα παιδιά σας παίζοντας!

Από τη Γεωργία Λινάρδου

Ενώ ο ιός Εμπολα προκαλεί τρόμο, το γιγάντιο λούτρινο ομοίωμα του γίνεται ανάρπαστο! Μέχρι πριν από λίγο καιρό η κατασκευάστρια εταιρεία Giant Microbes η οποία διαθέτει εδώ και δώδεκα χρόνια στην αμερικάνικη αγορά μια σειρά από λούτρινα κουκλάκια που απεικονίζουν διάφορα είδωλα μικροσκοπικών μικροβίων και ιών, δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση του γιγαντιαίου λούτρινου ομοιώματος του θανατηφόρου ιού Εμπολα.

09-09987987 1

Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, το συγκεκριμένο προϊόν δεν ήταν διαθέσιμο, αφού είχε εξαντληθεί. Η τιμή του κυμαίνεται από 9,95 έως περίπου 30 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος του λούτρινου ομοιώματος.

Βέβαια, η εταιρεία διαθέτει μία εξαιρετικά πλούσια γκάμα και σε άλλους λούτρινους ιούς, μικρόβια και βακτήρια. Ανάμεσα τους διακρίνουμε τον στρεπτόκοκκο, το μικρόβιο που ευθύνεται για την κακοσμία του στόματος, τον... κακό ιό της γρίπης H5N1, την χαριτωμένη ανεμοβλογιά, την ιλαρά και γενικώς ότι συναντούν οι γιατροί στα μικροβιολογικά τους εργαστήρια!

09-09987987 2

Το κάθε λούτρινο συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τον κάθε οργανισμό ή μικρόβιο και πλούσια ενημερωτικά φυλλάδια για το καθένα, γραμμένα απλοϊκά ώστε να καταλαβαίνουν και τα παιδιά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για τον ιό Εμπολα το συνοδευτικό φυλλάδιο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Από την ανακάλυψη του το 1976, ο Έμπολα έχει γίνει ο αντίστοιχος τυραννόσαυρος των μικροβίων».

Η εταιρεία Giant Microbes ιδρύθηκε το 2002 παράγοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της μόλις τέσσερα μοντέλα. Σήμερα διαθέτει πλέον περισσότερα από 150 διαφορετικά λούτρινα μικρόβια, ενώ οι πωλήσεις της ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Εκτός από το περίφημο και δυστυχώς επίκαιρο ιό Έμπολα, δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να γνωρίσουν την ύπαρξη και την μορφή και άλλων ιών όπως είναι αυτός της σύφιλης, της γονόρροιας, της ελονοσίας, της σαλμονέλας, της λύσσας και των τρελών αγελάδων.

09809πο09-

Τα λούτρινα της Giant Microbes είναι αστεία, διασκεδαστικά, αλλά κυρίως εκπαιδευτικά. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Για παράδειγμα αν το μικρό σας αρνείται να πλένει τα χέρια του, μπορεί να το «επισκεφθεί» στο νιπτήρα το αντίστοιχο μικρόβιο που μπορεί να κουβαλά δίχως να το γνωρίζει!

«Στόχος της εταιρείας Giant Microbes είναι να δημιουργεί εκπαιδευτικά «εργαλεία» για παιδιά τα οποία βασίζονται στην επιστήμη με σκοπό να γίνει κατανοητή η τεράστια επίδραση που έχουν αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα στη ζωή μας», διαβάζουμε από το site της εταιρείας. Τα περισσότερα από αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια είναι άγνωστα με γυμνό μάτι. Πώς είναι δυνατό κάτι τόσο μικρό να έχει τεράστια σημασία για τη ζωή μας; Κι επειδή ακριβώς είναι αόρατα με γυμνό μάτι, είναι μυστηριώδη και ενίοτε τρομακτικά! Ευκαιρία, λοιπόν, να τα μάθουμε!

344365ρτ6υτ87

Οι δημιουργοί των λούτρινων μικροβίων προσπαθούν να αποτυπώσουν όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται τους μικροσκοπικούς αυτούς οργανισμούς σε συνεργασία με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Η εκπαιδευτική διάσταση αυτών των λούτρινων ομοιωμάτων είναι σημαντική. Δεν θα αποτελούσε ένα σπουδαίο εργαλείο η χρήση των συγκεκριμένων παιχνιδιών ενημέρωσης και παράλληλα εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα σοβαρά που αφορούν στην υγιεινή, στα μικρόβια και στα αντιβιοτικά;

656587υιθηθθο8

Τι είναι η σαλμονέλα; Ποιος την ανακάλυψε; Μας αρρωσταίνει και γιατί; Πως μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας; Η Giant Microbes δε θεωρείται απλά μία εταιρεία κατασκευής λούτρινων. Τα προϊόντα της έχουν εκτεθεί στο παρελθόν στο Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και χρησιμοποιούνται και σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

σ.σ., ανάμεσα στα μικρόβια και τα βακτήρια εντόπισα και δύο πανέμορφα λούτρινα που δεν ευθύνονται για ασθένειες, είναι τελείως ακίνδυνα και υπέροχα. Ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο. Μήπως μία καλή αρχή για να δείξουμε στα μικρά μας πως δημιουργείται η ζωή;

Ρίξτε μια ματιά στο site της εταιρείας: http://www.giantmicrobes.com

Οι τιμές είναι αρκετά ελκυστικές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved