Το παιδί μου θέλει να κάνει αποτρίχωση. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;

Αρκετά παιδιά έχουν έντονη τριχοφυΐα. Ειδικά στα κοριτσάκια το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο με αποτέλεσμα όσο περνάει ο καιρός να ζητούν επίμονα από τη μαμά τους να κάνει κάτι για να το λύσει.

Το παιδί μου θέλει να κάνει αποτρίχωση. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;

Τι είναι αυτό; Η αποτρίχωση.

Σίγουρα πριν κάνετε οτιδήποτε, αν το παιδί σας έχει έντονο πρόβλημα, θα πρέπει να επισκεφτείτε μαζί του έναν παιδο- ενδοκρινολόγο, ο οποίος αφού το υποβάλλει στις ανάλογες εξετάσεις θα διαπιστώσει την αιτία του προβλήματος και κατά συνέπεια θα του δώσει θεραπεία. Αυτό όμως που ισχύει κατά γενικές γραμμές όταν ένα κοριτσάκι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τριχοφυΐας, είναι ότι η αποτρίχωση γίνεται μετά την έναρξη της περιόδου του όπου το ορμονικό σύστημα αρχίζει και ωριμάζει.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι το θέμα της αποτρίχωσης, πρέπει να το χειριστείτε με συζήτηση και κατανόηση, αλλιώς το πιο εύκολο για ένα παιδί στη προεφηβεία είναι να προβεί σε κάποια μέθοδο αποτρίχωσης (ξυραφάκι, κρέμες) κρυφά από εσάς, παρέα με τις φίλες του. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι για εκείνο το θέμα τριχοφυΐα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς δέχεται ρατσιστικά σχόλια από τους συμμαθητές του. Ξέρετε πολύ καλά πόσο σκληρά είναι τα παιδιά σήμερα.

Μπορείτε να κάνετε βήμα βήμα τις αλλαγές. Όπως για παράδειγμα να επισκεφθείτε μία καλή αισθητικό, για να αραιώσει λίγο τα φρυδάκια του κοριτσιού σας ή να την απαλλάξει από την τριχοφυΐα στις μασχάλες και στο άνω χείλος, που σχηματίζεται το λεγόμενο «μουστάκι».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved