Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί χειμώνα!

Το ξέρατε ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον χειμώνα έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά; Οι επιστήμονες το διερεύνησαν και τα αποτελέσματα θα σας ξαφνιάσουν!

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί χειμώνα!

1) Τα παιδιά που γεννήθηκαν χειμώνα είναι πιο υγιή.
Και όμως! Μελέτες που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Harvard έδειξαν ότι τα παιδιά που γεννιούνται τους χειμερινούς μήνες είναι πιο δυνατά και υγιή από τα υπόλοιπα. Ο λόγος είναι απλός. Μία μητέρα που θα γεννήσει το μωράκι της τον χειμώνα, διανύει το περισσότερο διάστημα της εγκυμοσύνης της τους καλοκαιρινούς μήνες και καταναλώνει φρούτα και λαχανικά με περισσότερες βιταμίνες.

2) Τα παιδιά που γεννιούνται μεταξύ Νοέμβρη και Φεβρουάριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα.
Εξετάζοντας τα δεδομένα του ευρωπαϊκού Προγράμματος Γεννητικότητας Vital Statistics Natality, επιστήμονες του Princeton κατέληξαν ότι τα μωρά που γεννιούνται τον χειμώνα έχουν 10% πιθανότητα να γεννηθούν πρόωρα.

3) Τα παιδιά που γεννιούνται τους χειμερινούς μήνες, έχουν καλύτερη όραση.
Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται τον χειμώνα δεν εκτίθενται κατά τη νεογνική ηλικία στο φως του ήλιου, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλώνοντας το παιδί να βλέπει καλύτερα!

4) Τα παιδιά του χειμώνα είναι πιο ευάλωτα σε τροφικές αλλεργίες.
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που γεννιούνται καλοκαίρι έχουν αυξημένη ποσότητα βιταμίνης D σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ιδιαίτερα μάλιστα τα παιδιά που έχουνε γεννηθεί χειμώνα που παρουσιάζουν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Η βιταμίνη D προσλαμβάνεται από την ακτινοβολία του ήλιου, γεγονός που την κάνει πιο δυσεύρετη κατά τους χειμερινούς μήνες.

5) Τα παιδιά του χειμώνα είναι πιο ήρεμα.
Όπως μας επιβεβαιώνουν και οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Queensland, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τους χειμερινούς μήνες είναι πιο ήρεμα σε σχέση με παιδιά που έχουν γεννηθεί οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved