Τα παιδιά που γελάνε έχουν καλύτερη μνήμη!

Το γέλιο έχει ευεργετικές ιδιότητες για μικρούς και μεγάλους και είναι γνωστό σε όλους! Γνωρίζατε όμως ότι το γέλιο βελτιώνει την ικανότητα μάθησης και τη μνήμη των παιδιών;

Τα παιδιά που γελάνε έχουν καλύτερη μνήμη!

Έρευνες που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Sussex από τον ψυχολόγο Dr David Lewis έδειξαν ότι τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα αν τα κάνουμε να γελάνε. Το γέλιο προκαλεί εύθυμη και καλή ψυχική διάθεση και τα παιδιά μπορούν να συγκρατούν και να θυμούνται πληροφορίες με μεγαλύτερη ευκολία. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν συγκλονιστικά! Το γέλιο αύξησε την ικανότητα της μάθησης τουλάχιστον 67% και έκανε τα παιδιά να θυμούνται περισσότερο, τουλάχιστον κατά 15%.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Το κλειδί στις «μαγικές» ιδιότητες του γέλιου είναι ότι κάνει το παιδί ευδιάθετο και χαλαρό. Η καλή διάθεση αυτόματα προκαλεί θετική στάση απέναντι στη μάθηση και τα παιδιά έχουν περισσότερη όρεξη να μάθουν και να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες. Ταυτόχρονα, το γέλιο μειώνει το άγχος που οφείλεται στον φόβο για αποτυχία και λάθη. Τα παιδιά είναι πιο θαρραλέα και συγκεντρωμένα και είναι πιο σίγουρα για τον εαυτό τους. Με λίγα λόγια, δηλαδή, το γέλιο βοηθά την αυτοπεποίθηση να ανέβει και τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα!

Γελάστε λοιπόν όσο πιο πολύ μπορείτε και μεταδώστε το γέλιο και την εύθυμη διάθεση και στο παιδί σας. Έτσι το παιδί σας θα είναι και πιο χαρούμενο και πιο έξυπνο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved