Έξι πράγματα που κάνουν τις γιαγιάδες και τους παππούδες καλύτερους από τους γονείς!

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες πάντα έπαιζαν και παίζουν, έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των οικογενειών. Φανταστείτε για λίγο τη ζωή σας χωρίς γιαγιάδες και παππούδες;

Έξι πράγματα που κάνουν τις γιαγιάδες και τους παππούδες καλύτερους από τους γονείς!

Δεν θα ήταν γεμάτη έτσι δεν είναι; Το ίδιο συμβαίνει όμως και από την δική τους πλευρά, γιατί μετά τον αποχωρισμό που έχουν από τα παιδιά τους, ειδικά όταν αυτά φτιάχνουν τις δικές τους οικογένειες, τη χαρά και την ευτυχία τη βρίσκουν μέσα από τα παιδιά των παιδιών τους. Δεν είναι τυχαία η παροιμία που βγήκε ότι «Των παιδιών μου τα παιδιά είναι δυο φορές παιδιά μου!».

Ποια είναι όμως αυτά τα έξι πράγματα, που κάνουν μια γιαγιά και έναν παππού, καλύτερους από τους γονείς;

1. Λένε τις πιο όμορφες και συναρπαστικές ιστορίες
Είναι απίστευτο, το πόσο γεμάτοι νιώθουν όταν διηγούνται στα εγγόνια τους, ιστορίες από τα δικά τους παιδικά χρόνια, ιστορίες που μπορούν να διδάξουν σε ένα παιδί τι εστί φιλία και τι εστί αγάπη.

2. Μαγειρεύουν και ζυμώνουν μαζί
Μια γιαγιά έχει τεράστια υπομονή με τα εγγόνια της. Θα δώσει το αλεύρι στα χέρια του εγγονιού της, χωρίς να την απασχολεί αν θα γεμίσει τον πάγκο και το πάτωμα με αλεύρι.

3. Παίζουν μαζί
Ό,τι κι αν ζητήσει ένα παιδί από τη γιαγιά και τον παππού, εκείνοι θα το κάνουν. Και το αλογάκι θα κάνουν για να ανέβει το παιδί στην πλάτη τους και τα μοντέλα θα γίνουν για να τους βάψουν με τα καλλυντικά.

4. Δεν μαλώνουν ποτέ τα εγγόνια τους
Μια γιαγιά και ένας παππούς δεν θα μαλώσουν ποτέ το παιδί σας ότι και αν κάνει. Ναι! Ακόμη και όταν κάνει κάτι, που κάνατε και εσείς μικροί και που οι ίδιοι άνθρωποι σας μάλωσαν και σας έριξαν και μια «ξυλιά» έτσι... για μάθημα. Επίσης μην διανοηθείτε να μαλώσετε ποτέ τα παιδιά σας μπροστά τους...

5. Περνάνε υπέροχα στις βόλτες
Τι καλύτερο από μια βόλτα με τον παππού και την γιαγιά. Συνήθως τα παιδιά ξέρουν πώς όποιο προορισμό και αν διαλέξουν, είτε είναι παιδότοπος είτε είναι λούνα παρκ, η γιαγιά και ο παππούς θα τα πάνε, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

6. Δίνουν τα καλύτερα χαρτζιλίκια
Ακόμη και όταν το παιδί μπει στην εφηβεία, η γιαγιά και ο παππούς θα είναι το καταφύγιό του και κάθε φορά που θα ξεμένει από χρήματα θα ξέρει πολύ καλά ότι τόσο η γιαγιά όσο και ο παππούς θα είναι πάντα εκεί για να προσφέρουν οικονομική ενίσχυση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved