Έτσι θα προετοιμάσω το παιδί μου για την επιστροφή στο σχολείο!

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές έχουν φτάσει στο τέλος τους και σε λίγες ημέρες τόσο εμείς όσο και το παιδί μας θα αναγκαστεί να επιστρέψει στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Έτσι θα προετοιμάσω το παιδί μου για την επιστροφή στο σχολείο!

Εμείς πίσω στη δουλειά κι εκείνο πίσω στα θρανία του σχολείου. Πώς όμως θα το προετοιμάσω για μία τέτοια μετάβαση; Εκεί που κοιμόταν ό,τι ώρα ήθελε και το μόνο που έκανε ήταν να παίζει και να κάνει βόλτες, τώρα θα πρέπει να προσαρμοστεί ομαλά στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Καταρχήν θα προσπαθήσετε να του μεταδώσετε ένα ευχάριστο κλίμα. Ότι η επιστροφή του στα θρανία, δε θα είναι μόνο διάβασμα, αλλά θα δει και πάλι τους συμμαθητές του. Μπορείτε μάλιστα να το συνδυάσετε και με μία εξωσχολική του δραστηριότητα. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας, κάνει κάποιο άθλημα ή είναι γραμμένο σε κάποιο μουσικό εργαστήριο, καλό είναι να του πείτε ότι μαζί με τα σχολεία, θα κάνει και πάλι αυτό που θέλει.\

Αυτό που επίσης θα τονίσετε είναι ότι σε λίγο καιρό θα έρθει το Πάσχα και θα έχει πάλι χρόνο για τους φίλους του και για τις δραστηριότητές του. Εάν εργάζεστε κι εσείς, θα του πείτε, ότι όπως πηγαίνετε στη δουλειά σας, έτσι κι εκείνο με την σειρά του θα πρέπει να πάει στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό. Θα μάθει κι άλλα πράγματα που θα του είναι χρήσιμα!

Να θυμάστε ότι τις πρώτες μέρες μόνο το παιδί θα είναι λίγο στενοχωρημένο, αλλά μετά όπως κι όλοι μας, έτσι κι αυτό θα μπει στους ρυθμούς του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved