Οξύουροι: Αυτοί είναι οι τρόποι για προφυλάξουμε το παιδί μας

Οι οξύουροι, τα λευκά μικρά σκουληκάκια που ζουν στο κατώτερο τμήμα του εντέρου και προκαλούν φαγούρα στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ταλαιπωρούν πολλές οικογένειες.

Οξύουροι: Αυτοί είναι οι τρόποι για προφυλάξουμε το παιδί μας

Βγαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και αφήνουν τα αυγά τους στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, προκαλώντας έντονο κνησμό. Το παιδί διαμαρτύρεται και εσείς θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον παιδίατρο προκειμένου να εξετάσει το αγγελούδι σας και να του χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Εμείς αφού απευθυνθήκαμε σε ειδικούς μας είπαν τους τρόπους εκείνους που αν τους ακολουθήσουμε αυστηρά, το παιδί δε θα «χτυπηθεί» από την συγκεκριμένη λοίμωξη.
• Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω σε αυτήν την περίπτωση. Κάθε φορά που το παιδί πηγαίνει στην τουαλέτα θα πρέπει να πλένει πολύ καλά τα χέρια του με αντισηπτικό σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 10-15 δευτερόλεπτα.
• Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας επί καθημερινής βάσης είναι απαραίτητη ειδικά στο δωμάτιο όπου παίζει και κοιμάται το παιδί. Ο λόγος; Τα αυγά μπορεί να αναμειχθούν με την σκόνη και να επιβιώσουν για πολλές εβδομάδες.
• Τα ρούχα, εσώρουχα, σεντόνια, πετσέτες πρέπει να πλένονται καθημερινά.
• Επειδή τα αυγά μετακινούνται σε διάφορες περιοχές του σώματος με τα νύχια του παιδιού, φροντίστε να του τα κόβετε και να είναι καθαρά.
• Προσπαθήστε να εξηγήσετε στο παιδί να μην βάζει τα χέρια του στο στόμα όταν πιάνει ένα αντικείμενο το οποίο έχει πέσει κάτω στο πάτωμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved