Γονείς προσοχή: Να γιατί δεν πρέπει να πηγαίνετε μαζί με το παιδί σε πορείες

17 Νοέμβρη σήμερα και αρκετοί από εσάς έχετε ήδη ετοιμαστεί για να κατεβείτε στην πορεία.

Γονείς προσοχή: Να γιατί δεν πρέπει να πηγαίνετε μαζί με το παιδί σε πορείες

Αν έχετε παιδί και θέλετε να έρθει μαζί σας πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλά καθώς τα τελευταία χρόνια, λόγω επεισοδίων, είναι επικίνδυνα. Τα καπνογόνα που πέφτουν δεν κάνουν κακό μόνο σε εμάς τους μεγάλους αλλά και στα μικρά παιδιά όπου το αναπνευστικό τους σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο. Οι κροτίδες επίσης είναι επικίνδυνες τόσο για εσάς όσο και το μικρό σας αγγελούδι σε περίπτωση που πέσουν ακόμη και δίπλα σας.

Η εισπνοή καπνογόνων σε μικρές ηλικίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ειδικά αν το παιδί έχει άσθμα. Ο έντονος βήχας, η καταρροή, η δυσκολία αναπνοής αλλά και το κοκκίνισμα των ματιών είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που θα εμφανίσει το παιδί στην περίπτωση που τα εισπνεύσει. Φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επισκεφθείτε νοσοκομείο και να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας ο οποίος θα σας συμβουλεύσει για το τι πρέπει να κάνετε.

Καλό λοιπόν είναι να μην πάρετε μαζί το παιδί σε πορεία, γιατί εκτός των άλλων, μπορεί να δει καταστάσεις που μπορεί να είναι ακόμη και τραυματικές για αυτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved