Αυτές οι φωτογραφίες πρόωρων μωρών, θα αγγίξουν την καρδιά σας!

Επειδή γεννήθηκαν νωρίς δεν σημαίνει πώς όταν μεγαλώσουν δεν θα μπορούν να γίνουν ό,τι θέλουν!

Αυτές οι φωτογραφίες πρόωρων μωρών, θα αγγίξουν την καρδιά σας!

Δύο φορές την ημέρα, η Μισέλ Φορθ, οδηγεί 72 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό της για να φτάσει στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) προκειμένου να επισκεφθεί την 4 μηνών κορούλα της. Είναι μία μαχήτρια 2.5kg με ροζ πιτζάμες που η Μισέλ αποκαλεί χαϊδευτικά "Μις Μαντλίν"!

Η μικρή Μαντλίν

141107-baby-doctor cbdbeb1b8e9746feee165e7cf9ae65c6.blocks desktop medium

Η νοσοκόμα Αντριάνα ή αλλιώς Αντρί Ζίμμερμαν, που φοράει μοβ στολή και ένα ζεστό χαμόγελο, παίρνει στην αγκαλιά της τη μικρή Μαντλίν και την δίνει στον πατέρα της, ο οποίος γρήγορα περιβάλλεται από τη σύζυγό του και τους δύο γιους του.

Ο μπαμπάς της Μαντλίν, Σέιν Φορθ λέει: «Αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι παλεύει σκληρότερα από κάθε ενήλικα που ξέρω!», καθώς χαϊδεύει το αριστερό πόδι της μικρής του.

Αυτός ο μικρός αστροναύτης, βρίσκεται πια στο σπίτι του με την οικογένειά του

141009140153-01-nicu-to-the-moon-horizontal-gallery

Το νοσοκομείο όμως πήρε μια αισιόδοξη απόφαση για αυτά τα μικρά πλασματάκια. Δημιούργησε μια εντελώς νέα ζωή για αυτά, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που έχουν τίτλο «Από τη ΜΕΝΝ στη Σελήνη». Στόχος του νοσοκομείου μέσα από αυτές τις φωτογραφίες είναι να εκπαιδεύσει τους γονείς για το πώς μπορούν να έχουν έναν ασφαλή ύπνο τα νεογέννητα όταν επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Μια ομάδα από νοσηλευτές και ανθρώπους από το δημιουργικό τμήμα επικοινωνίας του νοσοκομείου φαντάζεται την Μαντλίν ως γιατρό, που περιβάλλεται από στηθοσκόπια και τσιρώτα. Αυτό το άλμπουμ φωτογραφιών αποτελείται από τον Μπρέντλεϊ, έναν μελλοντικό αστροναύτη, την Αριάννα, μια μελλοντική σεφ, την Σοφία ως μπαλαρίνα και την Καρολίνα ως ολυμπιονίκη.

Η Αριάννα η σεφ της μονάδας

141107-baby-chef cbdbeb1b8e9746feee165e7cf9ae65c6.blocks desktop medium

Η Αριάννα γεννήθηκε δύο μήνες νωρίτερα και έχει μια συλλογή γενετικών ανωμαλιών, με αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις. Βρίσκεται για μήνες στη ΜΕΝΝ. Η νοσηλεύτρια Αντριάνα, θυμάται την άφιξη της Αριάνα στη ΜΕΝΝ σαν να ήταν δικό της παιδί.

Η Καρολίνα, η μικρή Ολυμπιονίκης

141107-baby-olympic-2 cbdbeb1b8e9746feee165e7cf9ae65c6.blocks desktop medium

Η Καρολίνα, η μικροσκοπική Ολυμπιονίκης, είναι «μία ισχυρογνώμων ασθενής που έχει πολύ μεγάλη καρδιά», λέει η Τζέσικα Ράιτ, μια νοσοκόμα της ίδιας μονάδας, με εμπειρία 10 ετών.

«Ακριβώς επειδή έχουν γεννηθεί πρόωρα, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στη ζωή τους όταν ενηλικιωθούν», λέει η Τζέσικα.

Σοφία η prima-ballerina

141107-baby-ballet cbdbeb1b8e9746feee165e7cf9ae65c6.blocks desktop medium

Η Σόφια η πεντέμιση μηνών μικρή μπαλαρίνα, πέρασε 157 ημέρες, 20 ώρες και 6 λεπτά συνολικά σε μια δεξαμενή οξυγόνου με σωλήνα σίτισης. Η μικρή χορεύτρια είχε πρόβλημα στο αναπνευστικό της σύστημα και παλινδρόμηση.

Όταν ο μπαμπάς της Σοφίας είδε τις φωτογραφίες της κόρης του είπε, «Είδα την αθωότητα της Σοφίας, σε αντίθεση με το παιδί μου στη ΜΕΝΝ.»!

Αυτοί οι γονείς, κατάφεραν να δουν τα παιδιά τους διαφορετικά. Οι εικόνες των παιδιών τους, τους γέμισαν ελπίδες και εμψύχωσαν το ηθικό τους. Τα περισσότερα από αυτά τα πρόωρα μωρά πλέον έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους και κοιμούνται στο δικό τους κρεβατάκι. Κάτι που μόνο οι γονείς των πρόωρων μωρών καταλαβαίνουν. Είναι δύσκολο για τους γονείς που τα μωρά τους γεννήθηκαν νωρίς, να επιστρέφουν μόνοι στο σπίτι, έχοντας μόνο 3 με 4 ώρες την ημέρα περιθώριο να βλέπουν τα παιδιά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved