«Δεν με κάνουν παρέα οι συμμαθητές μου»-Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση;

Τα παιδιά από την πρώτη στιγμή που θα μπουν σε ένα χώρο με άλλα παιδάκια, είτε αυτός λέγεται παιδικός σταθμός ή σχολείο, μαθαίνουν σιγά σιγά να κοινωνικοποιούνται.

«Δεν με κάνουν παρέα οι συμμαθητές μου»-Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση;

Επεξεργάζεται το ένα το άλλο, και σιγά σιγά δημιουργούνται οι παρέες ανάλογα με τη χημεία που έχουν μεταξύ τους αλλά και τα κοινά ενδιαφέροντα.

Τι γίνεται όμως όταν έρθει το παιδί από το σχολείο και μας παραπονεθεί ότι δεν το κάνουν παρέα οι συμμαθητές του; Είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολήσει κι ο τρόπος που θα του μιλήσετε καλό είναι να είναι κατανοητός χωρίς να του ρίξετε ευθύνες.

• Δεν θα πρέπει να το κρίνετε ούτε να έχετε επικριτική διάθεση απέναντί του. Προσπαθήστε να μάθετε για ποιο λόγο συνέβη αυτό.
• Μην κάνετε το λάθος και μπείτε ανάμεσα στα παιδάκια. Τι θέλουμε να σας πούμε; Είναι σφάλμα να λύσετε εσείς τις όποιες διαφορές έχει με τους συμμαθητές του.
• Ενθαρρύνετέ το να κάνει και εξωσχολικές παρέες, με τα παιδιά από τα φροντιστήρια, της γειτονιάς αλλά και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
• Συμβουλεύστε το να κάνει παρέα με άλλο παιδάκι του σχολείου που είναι διαθέσιμο και σίγουρα θα ταιριάξει πιο πολύ.
• Προσπαθήστε με βάσει όσων σας πει, να βγάλετε το συμπέρασμα για το λόγο που τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το αγγελούδι σας. Αν οι λόγοι, αφορούν στην κοινωνική του κατάσταση, στις σχολικές του επιδόσεις και στην οικογενειακή του κατάσταση, προσπαθήστε να το βοηθήσετε να τα αποδεχθεί.

Σε περίπτωση που περάσει καιρός και το παιδί δεν έχει παρέες, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved