Nestle needs YOUth: Ένα πρόγραμμα κατά της ανεργίας των νέων

Μια νέα πρωτοβουλία από την Nestlé needs YOUth έρχεται ως απάντηση στα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ανεργίας των νέων τα τελευταία χρόνια και είναι η πρώτη συνολική κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα για τη νεανική απασχόληση.

Nestle needs YOUth: Ένα πρόγραμμα κατά της ανεργίας των νέων

Μέσω του προγράμματος αυτού η Nestlé θα δώσει ευκαιρίες απασχόλησης δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για 500 νέους έως 30 ετών στην Ελλάδα βοηθώντας τους να αποκτήσουν ικανότητες και εργασία, ανεξάρτητα από το επίπεδο της μόρφωσης και το είδος της καριέρας.

Η πανευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2013, στοχεύει να παρέχει ένα ευρύ φάσμα από ευκαιρίες απασχόλησης για νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών, από θέσεις στο τεχνικό και παρασκευαστικό κομμάτι μέχρι πρακτική άσκηση στις πωλήσεις και την οικονομική διαχείριση.

Το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη σε τέσσερις πυλώνες: τις προσλήψεις, τις ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και μαθητεία, τη συμβουλευτική υποστήριξη για το βιογραφικό σημείωμα και την επαγγελματική συνέντευξη και κινητοποίηση του δικτύου των συνεργατών ιδρύοντας μία «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά».

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, έχοντας δημιουργήσει πάνω από 8.000 ευκαιρίες απασχόλησης. Ειδικότερα για την Ελλάδα, κατά τους πρώτους 9 μήνες υλοποίησης του προγράμματος η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 114 προσλήψεις και 53 ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση και μαθητεία.

Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις για συμβουλευτική καριέρας σε νέους, με έμφαση στο βιογραφικό τους σημείωμα και την επαγγελματική συνέντευξη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.nestle.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved