Μαραθώνιος 2014-παιδιά: Συμβουλές για γονείς

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για τον 32ο Μαραθώνιο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας θα τρέξουν ενώ στην μεγάλη αυτή προσπάθεια συμμετέχουν και 5.000 παιδιά που θα τα συνοδεύσουν οι γονείς τους.

Μαραθώνιος 2014-παιδιά: Συμβουλές για γονείς

Μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης Δημοτικού θα δώσουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο της πλατείας Συντάγματος στις 09.30. Η καθυστέρηση μπορεί να στοιχίσει τον αποκλεισμό του από τον Μαραθώνιο. Η Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.40 επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής. Η διαδρομή είναι επί της Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού με κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Για να παραλάβετε τον αριθμό συμμετοχής και την βεβαίωση Συνοδείας έχετε περιθώριο μέχρι τις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου να πάτε από το κλειστό γήπεδο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ στο Φάληρο.
Πολλοί γονείς έχουν απορίες για την φύλαξη των παιδιών αλλά και για το πού τα περιμένουν μόλις τελειώσουν. Στις 10:15, όλοι οι κηδεμόνες και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα χώρο συγκέντρωσης παίρνοντας μαζί τους το ρουχισμό των συμμετεχόντων παιδιών και να κατευθυνθούν προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα τερματίσουν τα παιδιά.

Για την παραλαβή ενός παιδιού, ο κηδεμόνας/συνοδός απευθύνεται στους Επικεφαλής των εθελοντών που έχουν την ευθύνη φύλαξης και προστασίας των παιδιών στον οριοθετημένο χώρο συνάντησης. Ο χώρος αυτός θα είναι η μαρμάρινη κερκίδα απέναντι από την ευθεία του Τερματισμού (πρώην κερκίδα επισήμων), όπου θα οδηγηθούν τα παιδιά, αμέσως μετά τον τερματισμό τους και την έξοδό τους από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι Επικεφαλής παραδίδουν τα παιδιά στους κηδεμόνες/συνοδούς τους μόνο με την επίδειξη της Βεβαίωσης Συνοδείας που έχουν παραλάβει από το Κέντρο Εγγραφών. Κανένας δεν μπορεί να παραλάβει παιδί από το χώρο αυτό παρά μόνο με την επίδειξη της βεβαίωσης.

Στον Μαραθώνιο όμως συμμετέχουν και 200 παιδιά για τους αγώνες Special Olympics. Θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος στις 08.30-08:45, το αργότερο καθώς η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 09.10 από την Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής και οι αθλητές θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όλοι οι αθλητές αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα τους μέχρι τις 09.22. Αμέσως μετά τον τερματισμό και αφού βγουν από τον αγωνιστικό χώρο, τους αθλητές θα παραλάβουν οι συνοδοί ή οι κηδεμόνες τους σε ειδικά σηματοδοτημένη περιοχή των κερκίδων του Παναθηναϊκού Σταδίου που θα βρίσκεται κοντά στον τερματισμό (στο πέταλο του Σταδίου).

Στο τέλος του αγώνα, μία ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους καθώς ο αγαπημένος τους ήρωας, ο Μπομπ Σφουγγαράκης, θα τους περιμένει για να παίξει και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Είναι ένα από τα events που θα τρελάνει τα παιδιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved