Μόνο για αγόρια! Πώς και πότε μπορούν οι γονείς να περιποιηθούν τον υμένα του μορίου του αγοριού τους.

Η υγιεινή των γεννητικών οργάνων του μικρού μας αγοριού είναι ένα από τα θέματα που ανησυχούν ιδιαίτερα τις νέες μαμάδες.

Μόνο για αγόρια! Πώς και πότε μπορούν οι γονείς να περιποιηθούν τον υμένα του μορίου του αγοριού τους.

Οι συμβουλές που έχουμε ακούσει από τις δικές μας μαμάδες και γιαγιάδες είναι πολύ διαφορετικές από αυτές του παιδιάτρου και συνήθως μπερδευόμαστε.

Παλιότερα οι γονείς συνήθιζαν να κατεβάζουν λίγο λίγο το πετσάκι του αγοριού τις πρώτες κι όλας μέρες της ζωής του. Σήμερα οι γιατροί συμβουλεύουν να μην το πειράζουμε καθόλου και να αφήνουμε τους ίδιους να το κατεβάσουν όταν το αγοράκι φτάσει κοντά στον 18ο μήνα της ζωής του.

Η αλήθεια είναι ότι μόνο στο 5% των νεογνών αποκαλύπτεται πλήρως η βάλανος κατά τη γέννηση, ενώ μέχρι την ηλικία των 6 μηνών το ποσοστό αυτό φτάνει το 20 με 30%. Η πιο σωστή λύση είναι -και σε αυτό το θέμα- να δείξουμε εμπιστοσύνη στον παιδίατρο που έχουμε επιλέξει. Καλές οι παραδοσιακές μέθοδοι αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι μια απότομη κίνηση από τους γονείς μπορεί να προκαλέσει πιο πολλά προβλήματα από αυτά που μπορεί να λύσει.

Και όταν έρθει η ώρα να κατεβάσει το πετσάκι ο γιατρός δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλόμαστε. Ο γιατρός βάζει μια ειδική κρέμα για να αναισθητοποιήσει προσωρινά την περιοχή και το παιδάκι μας δεν πονάει όσο νομίζουμε. Το κλάμα του κρατάει μόνο για λίγα λεπτά και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει καν αιμοραγία στην περιοχή. Μια κρεμούλα τις επόμενες μέρες μετά το μπανάκι του και όλα έχουν τακτοποιηθεί!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved