Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να ανεξαρτητοποιηθεί;

Όλες οι μαμάδες θέλουμε τα παιδιά μας ναανεξαρτητοποιηθούν και να βγουν σιγά σιγά στον κόσμο με αυτοπεποίθηση. Αλλά πριν ανοίξουν τα φτερά τους, τα παιδιά χρειάζονται μια ασφαλή βάση για να ξεκινήσουν και να μπορούν να επιστρέφουν σε αυτή όποτε νιώθουν την ανάγκη.

Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να ανεξαρτητοποιηθεί;

Φυσικά δεν πρέπει να πιέζουμε τα μικρά μας αγγελούδια να μπουν σε μια νέα κατάσταση, να μεγαλώσουν με το ζόρι γιατί αυτό μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό που θα τα βοηθήσει σίγουρα είναι να νιώθουν ότι έχουν ένα δυνατό δεσμό μαζί σας και να νιώθουν ασφάλεια να δημιουργήσουν αντίστοιχους δεσμούς με άλλους ανθρώπους. Η σχέση που έχουν μαζί σας είναι αυτή που θα κρίνει τις κοινωνικές συναναστροφές τους στο μέλλον, για αυτό φροντίστε για το καλύτερο.

Η πιο σίγουρη λύση είναι να κάνετε ένα μικρό βήμα κάθε φορά. Η ανεξαρτησία έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με την υπευθυνότητα. Καλό είναι να τα μάθετε να έχουν εμπιστοσύνη στο ένστικτό τους, να τελειώνουν ότι αρχίζουν και να ελέγχουν όσο μπορούν τις εξελίξεις στη ζωή τους. Όλα αυτά βέβαια σιγά σιγά.

Είναι σημαντικό να δίνετε στο παιδί σας επιλογές, να το βοηθάτε να κάνει τη σωστή και να μην απογοητεύεστε όταν κάτι δεν πάει καλά. Για να αποκτήσει εκείνο την ανεξαρτησία που θέλετε, πρέπει πρώτα από όλα να έχετε εσείς την υπομονή που χρειάζεται. Και μην ξεχνάτε. Μπορεί να έχετε πισωγυρίσματα αλλά η εξέλιξη θα έρθει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved