Πώς θα κόψετε την πάνα σε μια εβδομάδα!

Ακούγεται σαν όνειρο αλλά πραγματικά υπάρχει τρόπος να καταφέρετε να κόψετε την πάνα στο παιδάκι σας σε μια εβδομάδα. Η τάση στην Αμερική είναι αυτή διαδικασία να κρατάει πολύ λίγες μέρες με τους γονείς να κάνουνε στοχευμένες κινήσεις για να το πετύχουν.

Πώς θα κόψετε την πάνα σε μια εβδομάδα!

Το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσουμε να εκπαιδεύουμε το παιδάκι μας με περιόδους. Να αφιερώνουμε λίγη ώρα το πρωί και λίγο ώρα το απόγευμα αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Αφήστε το παιδάκι σας να παίξει, να φάει και πιει ότι θέλει και μετά βάλτε το για 15 στο γιογιό. Στο τέλος της περιόδου βάλτε του κανονικά την πάνα του και συνεχίστε τη μέρα σας. Την τρίτη μέρα ορίστε όλες τις ώρες για εκπαίδευση και αν πρέπει να φύγετε από το σπίτι πάρτε μαζί σας το γιογιό του. Κάθε μία με δύο ώρες βάλτε το παιδάκι σας να κάτσει για 15 λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Αφήστε το παιδί να κυκλοφορεί στο σπίτι γυμνό. Χωρίς να φοράει πάνα δεν θα ξέρει που να κάνει τα τσίτσα του και η τουαλέτα ή το γιο γιο θα είναι ιδανική λύση. Όταν χρησιμοποιήσει το γιο γιο φροντίστε να κοιτάξετε το περιεχόμενο μαζί του και να του εξηγήσετε τη διαδικασία καθαρισμού του.

Τάξτε του ένα δώρο. Σκεφτείτε κάτι που ήθελε πολύ, ένα παιχνίδι, μια μακρινή βόλτα, μια επίσκεψη στο λούνα παρκ, οτιδήποτε ακούγεται στα αυτιά του δελεαστικό. Στο εξωτερικό υπάρχουν ειδικές στάμπες που επαινούν το παιδί όταν καταφέρει να μείνει μια ολόκληρη μέρα καθαρό αλλά και με μια επίσκεψη στα μαγαζιά θα βρείτε σίγουρα κάτι που να θέλει πολύ!

Ενθαρρύνετε τον όταν χρησιμοποιεί το γιογιό σωστά αλλά μην τον μαλώνετε όταν λερώνετε. Η αυτοπεποίθηση των μικρών παιδιών είναι πού εύθραυστη και οι φωνές σας αν λερωθεί μπορεί να πάνε τη διαδικασία πάλι στο αρχικό στάδιο. Ενημερώστε τον παιδικό σταθμό ότι είστε στην διαδικασία εκπαίδευσης και αν το κρίνετε απαραίτητο επισκεφτεί τον σε κάποιο διάλειμμα για να συνοδέψετε το παιδάκι σας στην τουαλέτα.

Αποφύγετε να δίνετε στο παιδάκι σας να καταναλώσει υγρά τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθεί έτσι ώστε να το βοηθήσετε να μείνει καθαρό. Και να θυμάστε ότι η εκπαίδευση για την νύχτα κρατάει τις περισσότερες φορές περισσότερο από αυτή της ημέρας.

Αν οι παραπάνω συμβουλές δεν λειτουργήσουν θετικά με το δικό μας παιδάκι μην απογοητεύεστε. Ο χρόνος που χρειάζεται για να αποχωριστεί την πάνα διαφέρει σε κάθε περίπτωση και σίγουρα το μόνο όπλο που πρέπει να έχετε είναι η υπομονή σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved