5 τρόποι για να ενισχύσετε την δημιουργικότητα του μωρού σας!

Πως ενισχύουμε την δημιουργικότητα ενός παιδιού; Με χαρτόνια, μαρκαδόρους, πλαστελίνες, παραμύθια και ένα κάρο δραστηριότητες που είναι διασκεδαστικές για τα παιδιά -και για εμάς- και τα βοηθούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για ένα μωρό λίγων μηνών; Έχει νόημα να προσπαθούμε να τονώσουμε την φαντασία του;

5 τρόποι για να ενισχύσετε την δημιουργικότητα του μωρού σας!

Η απάντηση είναι φυσικά θετική. Και αν περιμένετε από τα παιχνίδια να αναλάβουν αυτό το ρόλο τα αποτελέσματα δεν θα είναι όσο εντυπωσιακά θέλετε. Το πιο σημαντικό πράγμα στο περιβάλλον ενός μωρού είναι οι γονείς του για αυτό και πρέπει να δουλέψετε μαζί του από τώρα για να μπορέσετε στο μέλλον να το καμαρώνετε. Και αν σκέφτεστε ότι το μωράκι σας ακόμα δεν έχει αντίληψη και αναρωτιέστε με πιο τρόπο θα επικοινωνήσει μαζί σας η απάντηση είναι μια. Οι αισθήσεις του!

Παίξτε μαζί του
Το παιδί χρησιμοποιεί τις αισθήσεις του όχι μόνο για να καταλάβει τον κόσμο αλλά και για να μάθει από αυτόν. Για αυτό και όσες περισσότερες ευκαιρίες του δίνουμε να αναπτύξει τις ικανότητες του, το μωρό μας το βλέπει σαν παιχνίδι και γίνεται ακόμη πιο δημιουργικό. Φροντίστε να μην σχολιάζετε τις προτιμήσεις την ώρα του παιχνιδιού και όταν το βλέπεται να χαμογελά να επιμείνετε στο ίδιο σκεπτικό. Όταν ένα μωρό χαμογελά είναι πιο πιθανό να αναπτύξει την δημιουργικότητά του.

Προσαρμόστε το δωμάτιο του
Ο χώρος που περνάει τις περισσότερες ώρες του ένα μωρό πρέπει να είναι κατάλληλα φτιαγμένος για να βοηθήσει στην πνευματική του ανάπτυξη. Μην παρασύρεστε από το παστέλ χρώματα που εδώ και χρόνια επικρατούν στα παιδικά δωμάτια και πρωτοτυπήστε με κάτι πιο έντονο. Το παιδί είναι σε θέση να βλέπει καθαρά τα χρώματα από τους 4 με 6 πρώτους μήνες της ζωής του και μαυρόασπρα σχέδια είναι αυτό που πρέπει να αναζητάτε. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το μυαλό των παιδιών παίρνει δυνατά ερεθίσματα από το μαύρο και άσπρο. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε!

Κάντε γκριμάτσες
Το καλύτερο παιχνίδι του μωρού σας είναι να παρατηρεί το πρόσωπο σας. Περνάει αρκετές ώρες στην αγκαλιά σας και αν έχετε το κεφάλι σας σε πολύ μικρή κοντινή απόσταση από εκείνο θα δείτε ότι θα αρχίσει να γελάει με τις γκριμάτσες σας. Προσοχή μην το παρακάνετε. Αν δείτε το παιδί σας να γυρνάει αλλού το κεφάλι του ή να διαμαρτύρεται σταματήστε και επαναλάβετε μετά από κάποιες μέρες.

Βάλτε μουσική
Το έχουμε πει πολλές φορές αλλά δεν θα βαρεθούμε να επιμένουμε! Η μουσική, όπως και ο ήχος της φωνή σας ενώ τραγουδάτε είναι από τα πράγματα που τραβάνε την προσοχή του μωρού όσο τίποτα άλλο. Για να δείτε πόσο παρατηρητικό είναι το παιδάκι σας δοκιμάστε να πείτε το αγαπημένο

Βρείτε χρόνο
Όσο και πιεσμένη να είναι η μέρα σας φροντίστε να βρίσκετε συγκεκριμένα ώρα της ημέρας το χρόνο για να ασχοληθείτε με το μωράκι σας. Εξερευνήστε μαζί του τα χρώματα, τους ήχους και τα σχήματα. Ακολουθήστε τις δικές του προτιμήσεις και ενθαρρύνετε του να συνεχίσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved