Δείτε πώς με το τεστ του ζαχαρωτού, τα παιδιά αποδεικνύουν την αυτοσυγκράτησή τους! (βίντεο)

Εσείς αλήθεια τι θα κάνατε αν σας έβαζαν μόνους σε ένα δωμάτιο μαζί με μια λιχουδιά που λατρεύετε για λίγη ώρα. Θα αντέχατε ή όχι; Μήπως τα παιδιά αν και πιο μικρά ελέγχουν καλύτερα τον εαυτό τους; Και τι σημαίνει όλο αυτό για την μετέπειτα εξέλιξή τους;

Δείτε πώς με το τεστ του ζαχαρωτού, τα παιδιά αποδεικνύουν την αυτοσυγκράτησή τους! (βίντεο)

Πρόκειται για το πιο γνωστό ψυχολογικό πείραμα που πρώτο ξεκίνησε στο πανεπιστήμιο του Stanford στα τέλη του 1960 και τις αρχές του 1970, υπό την εποπτεία του καθηγητή Γούολτερ Μίτσελ. Τι ακριβώς όμως γίνεται; Προσφέρουν σε ένα παιδί ένα ζαχαρωτό, λέγοντας του ότι μπορεί είτε να το φάει κατευθείαν, είτε να περιμένει τον ερευνητή να επιστρέψει, εξηγώντας του πώς αν συγκρατηθεί, ο ερευνητής θα του δώσει ως ανταμοιβή ακόμη ένα ζαχαρωτό.

Ο ίδιος ο καθηγητής Μίτσελ είχε πει για αυτό το πείραμα πώς «Αυτό που πραγματικά μετράμε με το πείραμα, δεν είναι η δύναμη της θέλησης ή ο αυτοέλεγχος, αλλά κάτι πιο σημαντικό, την ικανότητα των παιδιών να επωφεληθούν από μια κατάσταση την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν και στο τέλος να πάρουν αυτό που θέλουν, ένα ακόμα ζαχαρωτό».

Αξίζει να αναφέρουμε πώς τα παιδιά που έχουν λάβει μέρος στην έρευνα του καθηγητή και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το τεστ με το ζαχαρωτό, εξελίχθηκαν σε πιο επιτυχημένους ενήλικες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιδιά που έλαβαν μέρος και δεν είχαν υπομονή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved