Πιτσιρικάδες σε υπολογιστή με dos! Δείτε αντιδράσεις (βίντεο)

Τα παιδιά σήμερα γεννιούνται με δεδομένα όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Μαθαίνουν πολύ εύκολα να ανοίγουν ένα smartphone, ξέρουν το youtube, χειρίζονται άψογα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και θέλουν οπωσδήποτε δικό τους τάμπλετ πριν κλείσουν τα δέκα τους χρόνια. Δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς ίντερνετ, χωρίς κινητό τηλέφωνο, χωρίς google. Πως θα αντιδρούσαν άραγε παιδιά 6, 9 και 13 ετών αν έπρεπε να χειριστούν ένα υπολογιστή της δεκαετίας του 70;

Πιτσιρικάδες σε υπολογιστή με dos! Δείτε αντιδράσεις (βίντεο)

Η ομάδα των Fine Bros παρουσιάζει σε ένα βίντεο 7 λεπτών με τον τίτλο «Κids React» παιδιά του 21ου αιώνα να σοκάρονται μπροστά στην μεγάλη οθόνη, την δισκέτα και τα dos! Καταρχήν δεν ξέρουν πως να ανοίξουν τον υπολογιστή. Ακουμπάνε την οθόνη, ψάχνουν το on στο πληκτρολόγιο και δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να πατήσουν δύο κουμπιά για να γίνει κάτι τόσο απλό.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο σοκ έρχεται όμως από τη στιγμή που ανοίγει ο υπολογιστής. Μαύρη οθόνη, πράσινα γράμματα και ένα μηχάνημα που όπως λένε τα παιδιά «δεν μπορεί να κάνει τίποτα»! Μάταια ο εκφωνητής του βίντεο προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι πρέπει να πληκτρολογήσουν μια εντολή για να την ακολουθήσει ο υπολογιστής. Τα περισσότερα παιδιά ψάχνουν το mouse, κάποια γράφουν με δυσκολία το όνομα τους στο παλιό πληκτρολόγιο και ένα κοριτσάκι γράφει google! Και κάπου εκεί έρχεται το δεύτερο σοκ, αυτό της απουσίας ίντερνετ.

Ακολουθεί η γνωριμία των παιδιών με την δισκέτα, την αριθμομηχανή και γενικά με μια εποχή που τους φαίνεται το λιγότερο «βαρετή». «Δεν θέλω να το κάνω άλλο αυτό» αναφωνεί ένα παιδάκι απελπισμένο και από βλέμμα του καταλαβαίνουμε πόσο του λείπει η οθόνη αφής και το PS4!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved